Iata o serie de retete delicioase! Salată de pere şi morcovi – aprox 25 lei
Ingrediente
– 1 1/2 cană de morcovi raşi
– 1/3 cană de arahide pisate
– 1/3 cană de struguri
– 1/3 cană de dressing franţuzesc
– 450 g pere din compot tăiate jumătăţi
– 1/2 cană de curmale mărunţite
– 100 g cremă de brânză light
– o mână de frunze de salată verde, bine spălată
1. Într-un bol se combină morcovii, arahidele, strugurii şi suficient dressing cât să le acopere; amestecă- le încet.
2. Scurge perele din compot, păstrând totuşi două linguri de zeamă. Într-un mic bol, amestecă curmalele, zeama de la pere oprită şi crema de brânză şi pune-le apoi în blender, până când compoziţia devine cremoasă.
3. Umple fiecare jumătate de pară cu această cremă rezultată; aşază primul amestec din morcovi într‑un platou unde aşezi iniţial frunzele de salată şi pune jumătate de pară lângă; se consumă împreună. Mai multe retete pe Libertatea.ro