Obiceiuri la care trebuie să renunți, dacă vrei să slăbești

.

Dietele care promit să te scapă de kilogramele în plus sunt eficiente pe moment, dar dacă revii la stilul inițial de viață, te vei îngrășa la loc. Vezi ce pași trebuie să urmezi, dacă vrei să rămâi slabă.
Poate ai observat și tu că atunci când te simți foarte obosită, ai tendința de a mânca mai mult. Nu te îndrepți, de obicei, spre alimente sănătoase, ci spre dulciuri care îți cresc nivelul de zahăr pe moment, dar îți accentuează, ulterior, senzația de foame. Lipsa de somn este prima greșeală pe care o faci și care îți crește pofta de alimente nesănătoase. Asigură-te că dormi cel puțin șapte ore de somn pe noapte și vei vedea că și nevoile tale alimentare se vor schimba.

Consumi mult alcool

Nu te mira că nu scapi de kilogramele în plus, dacă obișnuiești să consumi alcool în weekend și să îți închei noaptea albă la un fast food. Cercetătorii susțin că alcoolul crește senzația de foame, mai ales dacă îl bei pe stomacul gol.

Renunți la anumite alimente

Dacă renunți definitiv la ciocolată sau la orice alt aliment care îți place, nu faci decât să îți îngreunezi cura de slăbire. În plus, în momentul în care o vei încheia, va fi primul lucru pe care îl vei mânca, în cantități mult mai mari decât ai fi făcut-o în timpul dietei. Nu te abține de la nimic, ci învață să mănânci moderat, să faci mișcare și să fii mai organizată. Înlocuiește gustările nesănătoase dintre mese cu fructe, legume, iaurturi sau nuci, nu mânca înainte de culcare și vei vedea rezultate.

Ții diete drastice

Este normal să slăbești câteva kilograme, când nu mănânci decât frunze de salată, dar riscul la care îți expui sănătatea este uriaș. Pe lângă faptul că te vei îngrășa la loc, când vei încheia cele cinci zile de înfometare, te poți alege și cu deficiențe de nutrienți. Dacă amețești și ți-e foame într-una, renunță la dietă și caută soluții care să te ajute să rămâi sănătoasă.

Renunți la grăsime

Când renunți definitiv la alimentele care conțin grăsimi, te vei trezi poftind la orice îți va trece prin fața ochilor. Evită produsele prăjite, dar caută alimente care au grăsimi sănătoase, precum avocado, nucile, alunele, somonul.

Mănânci neregulat

Poate ești mândră de tine când renunți la o masă, dar următoarea dată când vei fi în fața unui bol cu mâncare, vei mânca mult mai mult decât ai nevoie. Fă-ți un program de mese și respectă-l, dacă vrei să ai o siluetă de invidiat.
 
 
 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton