Află cum se curăţă corect tocătorul din bucătărie!
Chiar dacă îl speli după fiecare utilizare, tocătorul rămâne unul dintre cele mai murdare obiecte din bucătărie, alături de vecinul său, buretele de vase. Din păcate, detergentul obişnuit de spălat vasele nu curăţă şi microbii care rămân în minusculele crăpături din lemn, ci doar murdăria de la suprafaţă.
Ideal ar fi să ai în bucătărie măcar două tocătoare diferite, unul pentru carne şi unul pentru legume, însă în majoritatea caselor nu există decât un tocător universal, cel mai adesea din lemn. Tocmai de aceea, dacă din diferite motive nu vrei să păstrezi în bucătărie decât un singur tocător, recomandarea specialiştilor este ca acesta să fie ori din sticlă, ori din bambus, pentru că aceste două materiale sunt mult mai uşor de igienizat.
Cu toate acestea, după cum spuneam, în majoritatea bucătăriilor există un singur tocător, din lemn. Pentru a te asigura că omori toate bacteriile care îşi fac casă pe suprafaţa sa, iată cum trebuie să procedezi, săptămânal:
Bagă tocătorul într-un vas cu apă clocotită. Freacă-l apoi, după ce se răceşte, cu sare grunjoasă şi lasă-l aşa măcar jumătate de oră. Apoi îndepărtează cristalele de sare şi freacă-l bine cu o jumătate de lămâie. La final clăteşte-l şi usucă-l bine, iar apoi unge suprafaţa de lucru cu puţin ulei de măsline.