Designeri celebri și muzele lor

.

Orice artist are nevoie de o muză, iar designerii vestimentari nu fac excepție. Vezi cine i-a inspirat pe cei mai mari creatori de modă.
Relația dintre Hubert de Givenchy și Audrey Hepburn a dus la apariția celei mai faimoase rochii negre – celebra Little Black Dress din filmul „Mic dejun la Tiffany”. Cei doi s-au cunoscut în 1953, în timpul filmărilor pentru „Sabrina”, și au devenit buni prieteni.  Audrey Hepburn a purtat doar ținute create de Givenchy, iar relația lor a durat până la moartea actriței, în 1993.
Designeri celebri și muzele lor

Marc Jacobs și Sofia Coppola

Sofia Coppola nu este doar un regizor de succes, ci și muză pentru prietenul ei, Marc Jacobs. Cei doi s-au cunoscut pe când ea avea 18 ani, iar el lucra pentru Perry Ellis, și au colaborat de nenumărate ori. Ea a apărut în reclamele lui, iar el a însoțit-o la Met Costume Gala de mai multe ori. În augist 2014, cei doi au lansat și un parfum.
Designeri celebri și muzele lor

Roy Halston și Liza Minnelli

Roy Halston a convins-o pe Liza Minnelli să facă din hainele sclipitoare semnătura ei. „Ești plină de strălucire, așa că ai putea fi sclipitoare din cap până în picioare”, ea spus ei, după ce a privit-o cântând. Pe lângă faptul că Halston s-a ocupat de aparițiile ei, cei doi au fost și foarte buni prieteni, fiind văzuți împreună la numeroase evenimente. „Era ca fratele meu, priveam cu mândrie la el”, spunea Liza Minnelli. După ce SIDA i-a adus sfârșitul lui Roy Halston, în 1990, cântăreața a găzduit un eveniment în memoria vieții și carierei sale, în New York.
Designeri celebri și muzele lor

Jean Paul Gaultier și Madonna

În 1989, Madonna i-a cerut lui Jean Paul Gaultier să îi creeze toate costumațiile, inclusiv celebrul sutien conic, pentru turneul „Blonde Ambition”. Gaultier a spus că perioada petrecută cu diva pop a fost unul dintre cele mai interesante momente din cariera sa.
Designeri celebri și muzele lor

Christian Louboutin și Dita von Teese

Christian Louboutin s-a declarat, în nenumărate rânduri, fascinat de Dita von Teese, căreia i-a și creat pantofii speciali pentru dansurile sale. Cei doi sunt buni prieteni și au colaborat în repetate rânduri.
Designeri celebri și muzele lor
 
 
 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton