Tina Turner, transformată în păpușă Barbie

.

Tina Turner (82 ani), cunoscută drept „Regina Rock and Roll-ului” a fost imortalizată acum cu ajutorul unei păpuși Barbie ce a fost creată în onoarea ei.

Păpușa a fost inspirată de hit-ul celebrei cântărețe, „What’s Love Got to Do With It”, ce a împlinit 40 de ani de la lansare. Barbie poartă ținuta Tinei Turner din clipul piesei. Aceasta este îmbrăcată cu o rochie mini neagră, o jachetă de blugi și cercei luni. Bineînțeles, păpușa are celebra coafură a artistei.

Tina Turner Barbie a fost scoasă la vânzare pentru suma de 55 dolari. Aceasta a fost creată pentru a celebra „cariera de neasemuit” a lui Turner, potrivit unei postări de pe contul oficial Barbie.

Astfel, Tina Turner se alătură celorlalte femei de success care au inspirit la crearea celebrelor păpuși, precum femeia de afaceri C.J. Walker, actrița Laverne Cox și jucătoarea de tenis Naomi Osaka.  

Piesa „What’s Love Got to Do With It” a fost lasnată în anul 1984. Aceasta a fost recompensată cu trei premii Grammy ăn anul 1985 și a fost inclusă în Grammy Hall of Fame în anul 2012.

Tina Turner și-a ecranizat povestea de viață în filmul cu același nume ca hitul „What’s Love Got to Do With It”. Pelicula a apărut pe marile ecrane în anul 1993.

Cine este Tina Turner

Tina Turner, pe numele ei adevărat Anna Mae Bullock, este o cântăreață, actriță, scriitoare și compozitoare pop-rock americană. Turner a cunoscut succesul odată cu formarea grupului muzical The Ike & Tina Turner Revue. După destrămarea formației, și-a început cariera solo.

În anii ’80, artista se bucură de „una din cele mai mari reveniri din istoria muzicii”. În 1983 lansează single-ul „Let’s Stay Together”, urmat de albumul Private Dancer (1984). Albumul de studio conținea cântecul „What’s Love Got to Do with It”, care a câștigat Premiul Grammy pentru înregistrarea anului și a devenit primul și singurul său hit clasat pe locul întâi în Billboard Hot 100.

A fost, la vremea respectivă, cea mai în vârstă artistă solo cu un hit în vârful clasamentului. Urmează cântece de succes ca „Private Dancer”, „We Don’t Need Another Hero, ”I Don’t Wanna Fight”, și „GoldenEye”. În timpul turneului Break Every Rule World Tour, Tina Turner stabilește o performanță de Cartea Recordurilor, pentru cel mai mare public plătitor (180,000 de persoane) la concertul unui artist solo.

A vândut peste 100 milioane de albume

Având peste 100 de milioane de albume vândute în întreaga lume, Tina este unul dintre cei mai bine vânduți artiști muzicali ai Statelor Unite ale Americii. A câștigat 12 premii competitive Grammy. Este prima femeie și primul artist de culoare ajuns pe coperta revistei Rolling Stone. 

Rolling Stone a clasat-o pe Tina Turner în topul celor mai mari 100 de artiști ai tuturor timpurilor. În 1986, a primit o stea pe Hollywood Walk of Fame.

Vezi în Galeria FOTO cum arată păpușa Barbie ce o înfățișează pe Tina Turner.

Sursă foto: Profimedia

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton