Fiul Romaniței Iovan s-a răsturnat cu mașina: „Nu am cuvinte să spun ce am simțit”

.

Romanița Iovan este cel mai mare susținător al fiului ei, Albert, care s-a clasat pe locul trei la Campionatul Național de Slalom în paralel. Aceasta a povestit că a trecut prin clipe dificile când Albert  s-a răsturnat cu mașina.

Tânărul în vârstă de 16 ani va fi premiat în luna decembrie la Opera Română, împreună cu toți campionii la disciplinele Federației Române de Automobilism.

Albert Iovan a devenit pasionat de automobilism în urmă cu trei ani, odată cu pandemia de COVID-19.

„O perioadă dificilă poate aduce daruri fiecăruia dintre noi. Iar pandemia a însemnat pentru el ceva special în sensul că, în acel an în care nu am putut merge în vacanță, el stând degeaba, a studiat foarte mult despre Formula1. Și atât de mult s-a îndrăgostit de Formula 1, încât a dorit să-și facă un simulator. I-au trebuit niște componente care se achiziționează din străinătate, piesă cu piesă. L-am sprijinit financiar și l-a achiziționat. El pe simulator experimenta diferite etape ale circuitelor. Mergea ca și când era în locul lui Hamilton sau Verstappen. Atât de mult i-a plăcut, încât după ce a început școala, Albert mi-a spus că ar vrea mai mult decât să se joace pe simulator, să intre într-un fel de competitive”, a povestit Romanița Iovan pentru Impact.ro.

Noris Mărgeanu, președintele Federației Române de Automobilism i-a recomandat lui Albert să conducă mașini adevărate. Astfel, tânărul a făcut cursuri de condus la vârsta de 13 ani.

„Când a împlinit 13 ani, unul dintre copii i-a făcut cadou un voucher la Titi Aur, dar nu se gândea că-l va folosi el. Așa a putut el să meargă pe mașină, pe circuit, eu eram în spate, aveam senzația că sunt la Mountagne Russe. Apoi a făcut și școala de pilot de raliu. A dorit competiții pe pământ, numai în vegetație, nu pe șosele”, a afirmat creatoarea de modă.

Albert Iovan s-a răsturnat cu mașina

„Albert are genă de pilot, e băiatul lui ta-su, e ceva normal, are în sânge adrenalină. Acesta e drumul lui, la 18 ani va vrea să sară cu parașuta. Merg peste tot cu el. Are și sponsori. Mașina e colantată cu numele lor. El chiar avea nevoie de performanța asta. Nu există performanță fără depășirea limitelor. Aceasta înseamnă și ieșirea în decor și răsturnarea cu mașina. A ieșit în decor, s-a și răsturnat. Nu sunt cuvinte să exprim ce am simțit atunci. E foarte bine însă încastrat în mașină, există un sistem de prindere iar dacă te răstorni, nu ai ce să pățești. Iar în dreapta, stânga, sunt maluri și vegetație, nu-i altă șosea. Nu știam nimic despre asta înainte să intru în horă. Am emoții de fiecare dată, Sibiul e ca și a doua casă”, a povestit Romanița Iovan.

Mai mult, femeia de afaceri a mărturisit că, decând fiul ei a intrat în competiții, ea s-a transformat în cameraman.

„Eu sunt pe post de cameraman, la fiecare manșă îmi aleg unghiuri diferite ca să-l pot filma în diferite ipostaze. Ultima oară m-am urcat pe mașina de pompieri, ca să am vizibilitate mai bună”, a explicat ea.

Sursă foto: Facebook

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton