Mâncare sănătoasă, la iarbă verde

.

Stilul de viaţă sănătos poate fi accesibil. Fie că e vorba de salate dintre cele mai diverse, de fripturi la grătar sau deserturi uşoare, alese după inspiraţia şi gustul fiecăruia. Iată câteva idei care vor încânta pe toată lumea!
Ieşirile la pădure sau la iarbă verde sunt printre cele mai plăcute activităţi din perioada caldă, iar acum vremea ne şi permite. Vestea şi mai bună este că alimentele mâncate la astfel de ieşiri pot fi gustoase, fără a ne aduce surplus major de calorii.
Fructe şi legume colorate
Ne aflăm în sezonul de vârf al fructelor şi legumelor proaspete, inclusiv al verdeţurilor care dau un plus de gust oricărui preparat. Cu cât adaugi mai multe alimente naturale, cu atât meniul va fi mai sănătos. Profită de această perioadă şi ia cu tine piersici, fructe de pădure, cireşe, pepeni, roşii, porumb, salată verde. Fiecare dintre acestea nu necesită preparări elaborate. Legumele la grătar ca dovleceii, vinetele, ardeii, ciupercile, ceapa, cu puţin ulei de măsline, sare şi piper, se potrivesc de minune lângă friptură sau pot fi mâncate ca atare cu puţin iaurt deasupra.
Aperitive crocante
Morcovii, castraveţii, roşiile cherry, ceapa verde sunt ideale pentru ieşirile la picnic. Pot fi consumate simple sau cu salată de vinete ori cu hummus. În funcţie de preferinţe, mai pot fi adăugate verdeţuri şi condimente. Aceste combinaţii sunt foarte bune atât pentru gust, cât şi pentru păstrarea unei greutăţi normale.
Sos acrişor pe salate senzaţionale
Rezistă tentaţiei de a adăuga maioneză sau sosuri grele peste salate. În locul acestora foloseşte o combinaţie care să conţină ingrediente ca oţet balsamic sau suc de lămâie. Sunt bune la gust, te scapă de multe calorii adăugate şi rezistă mai bine la temperatura de ambianţă. Se pot pune peste salate, paste sau cartofi. Mai poţi încerca o salată cu orez brun sau cuşcuş în care mai adaugi roşii cherry, fasole verde, puţină sare, ulei şi condimente după gust.
Sucuri hidratante
La orice ieşire în aer liber, trebuie menţinut un bun nivel de hidratare. Cele mai bune variante sunt apa minerală, plată şi ceaiurile cu lămâie şi puţin îndulcite. Însă alături de acestea pot fi consumate şi limonade cu puţin suc de fructe de pădure sau alte fresh-uri proaspete, cu pulpă, diluate cu apă. Pentru adulţii care simt nevoia de o bere, sigur că şi aceasta poate fi băută sau şpriţurile din vin natural şi apă minerală răcoritoare.
Friptură la grătar
Carnea pregătită la grătar reprezintă atracţia dintâi a ieşirilor la iarbă verde. Este recomandată carnea slabă şi fără pielea de pe pulpele şi de pe pieptul de pui. În general, peştele are carnea bună şi conţine grăsimi sănătoase, astfel că îl face varianta de preferat. Mai mult, peştele se găteşte şi repede. O regulă esenţială este ca până la punerea cărnii pe grătar, aceasta să fie ţinută în lăzi frigorifice. Şi nu uitaţi ca pe grătarul curăţat riguros să daţi cu puţin ulei, nu slănină, pentru a împiedica arderea cărnii.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton