După ce a descoperit că alimentaţia joacă un rol esenţial în sănătatea şi echilibrul oricărei persoane, Andreea Marin a început să acorde o mare atenţie ingredientelor folosite în bucătărie.
O dată cu stilul de viaţă sănătos pe care l-a adoptat, Andreea Marin a descoperit şi condimentul ce o ajută nu numai să dea un gust interesant mâncărurilor, ci şi să se menţină în formă: turmericul.
Andreea Marin a dezvăluit pe contul de Facebook secretele siluetei ei, dar şi reţeta unui mic dejun de „campion”: „Am promis că revin cu noi idei pentru micul dejun, de data aceasta e vorba de o cremă de caju cu turmeric, un ingredient minunat pe care l-am cunoscut în țara soțului meu și pe care îl folosesc în tot felul de combinații.
Ingredientele cremei sunt: caju, ardei gras, telina, ceapa verde, turmeric, sare si piper. Pornind de la o astfel de crema, fiecare isi poate gati acasa variante similare, experimentand adaugarea altor ingrediente care va sunt pe plac sau renuntarea la un alt ingredient, pe care nu-l gasiti sau care nu e pe gustul vostru”.
Andreea Marin le-a arătat fanilor, într-o postare mai veche de pe contul ei de socializare şi cât de bine este aprovizionată cu tot felul de condimente, care nu numai că o ajută la savoarea preparatelor, dar au un efect benefic şi asupra sănătăţii: „acestea sunt cele din „colecţia” mea, cele cu care mă joc zilnic în bucătărie. Odată ce am trecut de la priviri şi vorbe la fapte, fiind deschisă să învăţ care sunt beneficiile lor pentru sănătate, să combin aromele şi culorile, am descoperit că nicio dietă sau nicio mâncare simplă nu e lipsită de gust, dacă te foloseşti de „prafurile magice””, a scris Andreea Marin pe Facebook.
Turmericul, cunoscut şi sub numele de „şofran indian”, „este o plantă erbacee de origine asiatică, înrudit cu ghimbirul şi cultivat în India, sudul Chinei, Taiwan, Japonia, Indonezia, Africa. Este folosit în bucătăriile din întreaga lume drept condiment, având un gust iute amărui, aromatic.
Preparatele fitoterapeutice pe bază de turmeric sau consumul condimentului propriu-zis sunt indicate în caz de tulburări circulatorii, hematoame, luxaţii, contuzii, febră musculară, boli hepato-biliare, flatulenţă, icter, hemoragii, colită ulcero-hemoragică, boala Crohn, artrită reumatoidă, infecţii respiratorii, cancer, afecţiuni reumatismale.
Interesant este faptul că turmericul conţine o componentă importantă acre ajută la creşterea fluxului de bilă şi la defalcarea grăsimilor alimentare. Cei care doresc să piardă în greutate pot consuma turmeric pulbere.
Având în vedere numeroasele benefici de săsnătate ale turmericului, adăugarea acestui condiment în dieta zilnică înseamnă îmbunătăţirea calităţii vieţii.