La ce pericol te expui când te epilezi în zona inghinală

.

Femeile preferă să îndepărteze părul din zona inghinală, însă nu știu că, astfel, își pun în pericol sănătatea. Află de ce nu este bine să te epilezi în acea zonă.


Un studiu recent a scos la iveală faptul că epilatul zonei inghinale cu lama pune în pericol sănătatea femeilor. Pielea din acea zonă este extrem de delicată, iar atunci când înlături părul, o supui unor mici traumatisme. Chiar dacă tu nu vezi rănile, sunt acolo și duc la apariția unor efecte negative, cum ar fi părul crescut sub piele. În plus, pielea din zona inghinală are numeroase glande sudoripare, fiind umedă și închisă la culoare. Acești factori creează un mediu propice dezvoltării bacteriilor și apariției infecțiilor, care au cale liberă, după ce tu ai înlăturat părul.

Epilatul duce la apariția unor abcese

De câte ori înlături părul din zona inghinală, crești riscul apariției abceselor, care necesită, de cele mai multe ori, intervenție chirurgicală. Abcesele sunt cauzate de bacterii care intră în organism prin foliculul de păr.

Ceara, la fel de periculoasă ca lama

Multe femei aleg să se epileze cu ceară, crezând că este o opțiune mai sigură, însă specialiștii susțin că metoda este la fel de periculoasă. În plus, nu înlătură părul atât de bine cum se crede. Părul din zona inghinală crește ușor înclinat și nu poate fi scos din rădăcină atât de ușor. În aceste condiții, apar firele crescute sub piele.

Epilarea în zona inghinală crește riscul de BTS

Un studiu din 2012 a arătat că epilarea în zona inghinală crește șansele contractării unei boli cu transmitere sexuală. Înlăturarea părului efectează membrana bazală a pielii, ușurând calea bacteriilor către organismul tău. Specialiștii susțin că părul pubian are rolul de a absorbi transpirația și umiditatea și a le ține departe de zonele care nu sunt expuse. Fără păr, pielea este mai vulnerabilă la infecții precum herpesul sau negii genitali.

Ce recomandă specialiștii

Dacă vrei, totuși, să înlături părul pubian, specialiștii au câteva trucuri de care poți ține cont, pentru a te feri de infecții.
Tunde-ți părul cu un aparat electric, însă ai grijă că ai sterilizat lamele înainte.
Folosește întotdeauna o lamă nouă. Umezește zona cu apă călduță, aplică un săpun fără parfum, apoi epilează-te.
După ce ai terminat, șterge-te foarte ușor cu un prosop uscat. Dacă nu ai grijă, îți poți leza pielea, pentru că acum nu mai ai păr să te protejeze.
Lasă să circule aerul prin zonă și poartă lenjerie intimă de bumbac, pentru că părul avea rolul de a absorbi transpirația din zonă. Noaptea, dormi fără lenjerie intimă.

Afla cele mai bune sfaturi despre epilarea cu ceara acasa. Vezi si cum se face epilarea inghinala acasa si cum se realizeaza in siguranta epilarea cu zahar acasa!


Foto Shutterstock.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton