Un mit destrămat: Consumul de sare nu cauzează hipertensiune arterială

.

Când spui hipertensiune arterială, majoritatea oamenilor asociază această afecţiune cu consumul mărit de sare. Cu toate acestea, rezultatele unui nou studiu, realizat în Franţa, au scos la iveală că sarea nu are nicio legătură cu hipertensiunea arterială.
Conform publicaţiei Time, autorii studiului sunt de părere că obezitatea influenţează mult mai mult nivelul tensiunii arteriale, comparativ cu consumul mărit de sare. Dieta contează foarte mult în cazul acestei afecţiuni, iar consumul de fructe şi legume proaspete este cea mai simplă cale pentru ameliorarea problemelor cauzate de hipertensiunea arterială, dar şi pentru ameliorarea bolii.

Conform publicaţiei britanice Daily Mail, rezultatele studiului sugerează că un consum mărit de sare afectează fiecare persoană în alt mod, dar nu este una dintre principalele cauze ale hipertensiunii arteriale, aşa cum se credea până acum.

Specialiştii trag un semnal de alarmă mai ales pentru tinerii părinţi, în condiţiile în care se apreciază că în zilele noastre 9 din 10 copii consumă mai multă sare decât ar trebui, din produse procesate, care în timp, consumate în exces, duc automat la obezitate şi probleme de sănătate.
Foto: tensiune arteriala, Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton