Demachierea este prima conditie pentru un ten frumos. Oricat de tarziu ai venit de la o petrecere sau cat de obosita esti dupa o zi de munca nu te culca fara sa-ti cureti tenul. Daca tenul tau nu mai …
… pare la fel de proaspat si stralucitor cum iti amintesti, nu da vina pe machiaj. Nu fardurile strica tenul, ci o ingrijire necorespunzatoare!
De ce este necesara demachierea
Cand vine vorba de curatarea tenului nu trebuie sa fii lenesa. Formeaza-ti reflexul de a te demachia, atat seara cat si dimineata, indiferent daca te-ai machiat sau nu. Curatarea tenului nu se reduce numai la indepartarea produselor de machiaj. Odata cu fardurile, demachiantele inlatura si impuritatile acumulate in timpul zilei precum praful, excesul de sebum si celulele moarte. Poate ti se pare inutila curatarea tenului de dimineata.
Chiar daca in timpul noptii nu ne expunem unui mediu poluant, tenul acumuleaza la suprafata reziduri sub forma celulelor moarte si a sebumului. Neindepartat, stratul de celule moarte, in combinatie cu sebumul, blocheaza porii, si poate duce, la inflamarea lor si aparitia cosurilor. Nedemachiat corect si suficient, tenul isi pierde, in timp, vitalitatea si stralucirea.
Demachierea trebuie sa inceapa cu buzele. Poti folosi demachiantele pentru ochi care sunt recomandate si pentru buze. Sensul miscari este de la exterior spre interior, pentru a nu intinde rujul pe toata fata. Continua cu ochii. Fardurile de pleoape si mascara nu trebuie indepartate prin miscari agresive. Tine discheta demachianta 10 secunde pe fiecare pleoapa, timp in care, demachiantul dizolva mascara si fardurile. Sterge apoi, de la exterior catre interior, restul de machiaj acumulat sub pleoapa inferioara.
Daca folosesti mascara waterproof atunci si demachiantul trebuie sa fie din aceeasi categorie. Urmeaza apoi demachierea tenului. Aplica din abundenta lapte demachiant si maseaza-l cu miscari usoare. Produsul demachiant se poate inlatura fie printr-o discheta bine umezita, daca este vorba de un lapte, fie prin clatirea din abundenta cu apa, daca este gel sau spuma.
Tipuri de demachiante
Trebuie sa-ti alegi produsul demachiant in functie de necesitatile tenului tau. Pentru un ten normal mixt poti opta pentru laptele demachiant. In cazul tenului uscat, care are nevoie in permanenta de hidratare si nutritie, s-ar putea ca laptele demachiant sa nu fie indeajuns de emolient. Mai nou, au aparut pe piata uleiurile si cremele demachiante.
Cand iti luceste fata din pricina excesului de sebum este clar ca trebuie sa folosesti un podus demachiant cat mai soft, sub forma de gel sau spuma. Capcana produselor pentru ten gras sunt gelurile de fata prea agresive si iti lasa tenul uscat. Printr-un proces natural de feed-back, tenul tau va secreta si mai mult sebum.
De ce avem nevoie de lotiunea tonica
Lotiunea tonica desavarseste procesul de ingrijire a tenului. Pentru a curata diversele impuritati, demachiantele modifica PH (caracterul chimic) pielii care este acid, intr-un bazic. Aici intervine rolul lotiunii tonice care reda pielii caracterul sau acid care te protejeaza de potentialele agresiuni externe: ciuperci, bacterii etc. Orienteaza-te catre o lotiune tonica care nu contine alcool intrucat, in exces, acest ingredient deshidrateaza si usuca tenul.
Aplica apoi o crema hidratanta, de noapte, daca e seara sau de zi (neaparat cu SPF cel putin 15) daca e dimineata. Ideal ar fi sa ai si o crema speciala pentru conturul ochilor care sa previna aparitia cearcanelor si a ridurilor.