Tocănițele se numără printre preparatele preferate ale românilor. Se fac ușor, cu orice fel de tip de carne și legume la alegere, sunt hrănitoare, satură întreaga familie și sunt foarte gustoase.
Dacă v-ați întrebat vreodată care ar putea fi secretul unei tocănițe perfecte, Chef Sorin Bontea are răspunsul. Celebrul jurat de la “Chefi la cuțite” a dezvăluit secretul lui pentru a găti o tocăniță deosebit de savuroasă. Trucul său poate fi folosit la toate mâncărurile cu sos.
Chef Bontea a gătit tocăniță de pui cu ceapă și a împărtășit rețeta sa cu cei care îi urmăresc.
Haideți să descoperim care este secretul lui Chef Sorin Bontea pentru o tocăniță de pui cu ceapă delicioasă.
Într-o cratiță se pune puțin ulei la încins. Puiul se dă prin făină, iar apoi se pune la rumenit în ulei. Carnea trebuie doar rumenită, nu gătită complet, deoarece ea va fierbe cu restul ingredientelor. Secretul constă în făina prin care am dat puiul înainte de a-l prăji, pentru că ea va ajuta la formarea unui sos dens, bine legat.
Puiul rumenit se scoate într-un vas, iar în uleiul rămas adăugăm ceapa tăiată julien și o lăsăm să se gătească bine, până devine translucidă. Adăugăm peste ceapă pulpele de pui, apoi se pune apă fierbinte în cratiță, doar cât să acopere puiul. Urmează foile de dafin, câteva boabe de piper, cimbru și sare.
Se lasă la fiert câteva minute, apoi se pun roșiile și se lasă totul la foc mediu, acoperind cratița cu un capac. După câteva minute se presară peste mâncare piper măcinat. Și tocănița este gata. În farfurie se decorează cu câteva fire de mărar proaspăt și poate fi servită cu mămăligă sau pâine.