Când te pregătești să îți ceri iubita de soție, trebuie să cumperi inelul de logodnă și să faci repetiții stând în genunchi. Dar care este genunchiul corect?! Să aflăm ce spune tradiția!
Înainte de a te gândi la nuntă și toate pregătirile ei costisitoare, trebuie să te pregătești să îți ceri iubita de soție așa cum spune tradiția. Este un moment solemn, unic și intim, care capătă farmec când sunteți doar voi doi, într-un loc cu totul deosebit.
De unde vine tradiția
Nunțile au multe tradiții vechi, cele mai multe din epoca medievală, când romantismul dădea un farmec anume obiceiurilor legate de cununie. Cavalerii de altădată obișnuiau să stea într-un genunchi în fața nobililor când li se acordau anumite privilegii. De asemenea, cavalerii și nobilii deopotrivă îngenuncheau în fața domnițelor pe care le cereau în căsătorie.
Gestul de a îngenunchea în fața femeii iubite era un gest nobil, întâlnit în lumea celor bogați și mult mai rar printre oamenii de rând. El demonstrează nu supunere – așa cum s-ar putea presupune, ci respect și afecțiune profundă față de femeia iubită, iubire, devotament și angajamentul de a o ocroti tot restul vieții. Totodată, prin acest gest, bărbatul îndrăgostit cerea la rândul lui afecțiunea și dragostea femeii iubite.
Cu toate că originea acestei tradiții este greu de aflat, ea are legătură cu timpurile medievale romantice, când curtarea unei femei presupunea o etichetă mult mai rigidă decât în vremurile noastre.
În perioada de glorie a cavalerilor, când aceștia luptau în turniruri și se angajau în războaie, era un lucru obișnuit ca tinerii învingători să își închine victoriile doamnelor de la curte.
Chiar dacă domnițele erau deja căsătorite, cavalerii le declamau dragoste platonică și devotamentul lor pe viață. În lupte, purtau însemnele primite în dar de la aceste doamne: o dantelă, o eșarfă, o cruciuliță sau un medalion prețios.
Astfel de gesturi curtenitoare erau cântate de barzi și povestite în poemele medievale. Mult mai târziu, dragostea curtenitoare a ajuns o sursă de inspirație pentru poeții din perioada romantică, de la începutul anilor 1800.
Scenele în care un cavaler îngenunchea în fața unei doamne aveau să devină tot mai des folosite în picturi și desene sau în poveștile de dragoste. Gestul a rămas în istorie și a ajuns nealterat până în zilele noastre, folosit de milioane de bărbați atunci când se îndrăgostesc, chiar dacă nu mai poartă armură și steag.
Cum alegi marele moment
În zilele noastre, logodna se face mai rar în prezența familiei, așa cum se făcea în epocile trecute. Tinerii îndrăgostiți preferă să fie singuri, iar bărbatul este cel care alege un moment și un loc cu totul special.
Poate fi o zi aniversară, spre exemplu ziua în care s-au cunoscut sau ziua în care au dansat prima dată împreună. Mulți bărbați aleg să își ceară iubitele în căsătorie chiar de ziua lor de naștere.
În ceea ce privește locul, poate fi un loc romantic pentru ei doi, o anumită bancă din parc unde merg adesea sau un loc deosebit pe care l-au vizitat în călătoriile lor. De asemenea, poate fi un restaurant de lux sau o terasă plină de flori.
Cei mai aventuroși aleg un castel, o cascadă, un vârf de munte sau un loc deosebit la malul mării, de unde poate fi admirat apusul soarelui. Inelul de logodnă, locul ales și gestul romantic prin care îngenunchezi în fața femeii iubite sunt importante pentru întregul ritual.
Iar, după clasica întrebare ”Ai vrea să fii soția mea?” continuă cu o declarație de dragoste scurtă, dar foarte sinceră prin care o convingi că este aleasa inimii tale și că vei fi alături de ea tot restul vieții.
De ce îți ceri iubita de soție stând în genunchi
Cererea în căsătorie trebuie să fie o surpriză! Toate pregătirile pe care le face bărbatul trebuie să fie secrete și inelul de logodnă bine ascuns. Astfel, ziua respectivă va fi cu adevărat specială și romantică.
Orice bărbat știe că un gest romantic vechi și simplu impresionează! Iar cei mai mulți bărbați aleg să stea într-un genunchi atunci când își cer iubita de soție. Dar gestul nu trebuie făcut doar de dragul spectacolului. El trebuie să transmită o emoție sinceră și să dezvăluie afecțiunea și grija pe care o poartă femeii iubite.
Oricât ar fi de perimat pentru unii, gestul de a te așeza în genunchi când îți ceri iubita de soție implică emoții puternice de ambele părți, iar tânărul transmite mai multă încredere și dragoste prin acest gest. Nicio femeie nu va uita că bărbatul pe care îl iubește s-a așezat în genunchi pentru a-i cere mâna!
La final, după ce este acceptată cererea în căsătorie, bărbatul este cel care pune inelul de logodnă pe degetul inelar de la mâna dreaptă. Tânăra ar trebui să se abțină să își pună singură inelul de logodnă pe mână. Este un gest specific bărbatului prin care el își reafirmă sprijinul, afecțiunea și obligația de a avea grijă tot restul vieții de viitoarea lui soție.
Pe ce genunchi trebuie să te sprijini
Cei mai mulți bărbați se sprijină pe genunchiul stâng, întind cutiuța cu inelul de logodnă cu mâna stângă și o deschid cu mâna dreaptă.
Aceste gesturi sunt firești pentru orice bărbat care este dreptaci. Pentru cei stângaci, ritualul poate fi inversat.
Cu toate acestea, femeia iubită nici nu va observa pe ce genunchi te sprijini, atâta vreme cât declarația de dragoste pe care o faci este cu adevărat profundă și sinceră.