Rugăciune către Sfinții Constantin și Elena. Poate face adevărate minuni

.

Sfinții Constantin și Elena sunt sărbătoriți în fiecare an pe data de 21 mai. În această zi, prin rugăciune, cei aflați în nevoie pot cere ajutorul celor doi sfinți.

Sfinții Constantin și Elena sunt prăznuiți de Biserica Ortodoxă Română în fiecare an, pe data de 21 mai, ca protectori ai credinţei creştine, slăviţi de creştinătate “întocmai cu Apostolii”. Sărbătoarea este marcată cu cruce roșie în calendarul creștin ortodox. În această zi, cei care se confruntă cu probleme grave și au nevoie de ajutor pot rosti o rugăciune închinată Sfinților Împărați Constantin și Elena. Se spune că este una dintre cele mai puternice rugăciuni și poate face adevărate minuni.

Citește și: Ce vedete îşi serbează ziua de Sfinţii Constantin şi Elena

Tradiții și obiceiuri de Sfinții Constantin și Elena

Mesaje de Sf. Constantin și Elena – Cele mai frumoase urări și felicitări

Sfinții Constantin și Elena – povestea sfinților sărbătoriți de creștini pe 21 mai

Rugăciune către Sfinții Constantin și Elena

Potrivit doxologia.ro, aceasta este rugăciunea de Sfinții Constantin și Elena pe care e bine să o rostești în ziua de 21 mai.

Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, după Dumnezeu şi Maica Domnului, voi sunteţi nădejdea noastră şi folositorii noştri; voi ne sunteţi nouă bucurie în vremea necazului, voi ne ocrotiţi în nevoi şi ne ajutaţi. Voi sfintelor mănăstiri şi biserici le sunteţi păzitori; pentru aceasta cădem înaintea voastră cu lacrimi, rugându-vă să nu încetaţi a ne ajuta nouă, neputincioşilor, ci mijlociţi la Dumnezeu şi la Preacurata Lui Maică şi Pururea Fecioară Maria, ca şi pe noi să ne păzească fără prihană şi pe toţi să ne întărească în credinţă, până la sfârşitul vieţii, spre mântuirea sufletelor noastre. Amin!

Ce nu ai voie să faci în această zi de sărbătoare

Sfinții Constantin și Elena reprezintă una dintre cele mai importante sărbători din calendarul creștin ortodox și în România există o serie de obiceiuri și superstiții legate de această zi.

  • Nu se lucrează ogoarele, nu se dă cu sapa, nu se plivesc ierburile
  • Femeile dau cu tămâie și stropesc cu aghiasmă pentru a alunga duhurile rele și necurate
  • În popor se spune că este ziua în care păsările îşi învaţă puii să zboare și că este ultima zi în care se seamănă porumbul, ovăzul şi meiul. După această dată, tot ce se seamănă se poate usca
  • Sărbătoarea Sf. Constantin și Elena este o sărbătoare a păsărilor de pădure. Se mai numește Constantin Graur sau Constantinul Puilor
  • În această zi nu este bine să te cerți, să arunci cu vorbe urâte sau să gândești rău despre ceilalți

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton