Detoxifierea de vară: Ce alimente ar trebui să mănânci

.

E timpul să renunţi la dietele drastice şi să încerci ceva nou. Vara aceasta poţi urma o dietă de detoxifiere fără riscuri asupra sănătăţii.
Tot ceea ce trebuie să faci e să alegi alimentele potrivite. Iată ce ar trebui să incluzi în regimul tău alimentar:

Linte – Roşie sau verde, lintea conţine o cantitate mare de fibre insolubile, care îţi ajută tranzitul intestinal. În plus, e şi foarte săţioasă, aşa că îţi va ţine de foame o perioadă destul de mare. Consum-o sub formă de supă sau ca şi garnitură, ori adaug-o în salate.

Quinoa – Este un tip de cereală bogată în minerale şi proteine, cu un conţinut ridicat de antioxidanţi. Deoarece nu conţine gluten, quinoa poate fi consumată şi de persoanele alergice la grâu, fiind totodată o sursă importantă de fibre.

Seminţe de cânepă – Pe lângă fibre, seminţele de cânepă conţin cantităţi importante de vitamina E şi vitamina C, ambele fiind considerate antioxidanţi foarte puternici. Aceste mici seminţe te vor ajuta să scapi de toxinele acumulate în organism, îţi vor da mai multă energie şi poftă de viaţă şi îţi vor regla apetitul.

Sfeclă roşie – Popular, se spune despre această legumă că poate curăţa sângele. Este ideal să o consumi într-o cură de detoxifiere, deoarece ajută la eliminarea toxinelor, conţine multe vitamine şi poate contracara, astfel, efectele radicalilor liberi asupra organismului.

Lămâi – Ce poate fi mai bun decât o limonadă rece, atunci când temperaturile de afară depăşesc pragul de confort termic? Pe lângă conţinutul lor bogat în vitamine şi minerale, lămâile au capacitatea incredibilă de a lupta cu procesul de îmbătrânire de la nivel celular, datorită cantităţii de antioxidanţi pe care o conţin. Include-le în dieta ta în această vară şi vei simţi o diferenţă… În plus, ele te ajută şi la slăbit.

Ţelină – Cunoscută pentru că ajută la scăderea tensiunii arteriale, dar şi ca aliment afrodisiac, ţelina are o mulţime de beneficii pentru sănătate. Conţine un complex mare de vitamine B, dar şi minerale importante pentru buna funcţionare a organismului – magneziu, potasiu, fier şi fosfor. Consumată des, ea te poate ajuta să slăbeşti, să îţi îmbunătăţeşti funcţiile hepatice şi renale, să scapi de retenţia de lichide ori să îţi scazi nivelul colesterolului.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton