Documentarul „Misterul lui Marilyn Monroe”, produs de Netflix, scoate la iveală noi informații despre noaptea în care actrița s-a stins din viață. Marilyn Monroe a murit pe 4 august 1962, în urma unei supradoze intenționate sau accidentale de somnifere.
Ce s-a întâmplat, de fapt, în noaptea în care Marilyn Monroe a murit
Potrivit raportului inițial, actrița s-ar fi închis în dormitorul ei la ora 20:00. Menajera ei, Eunice Murray, ar fi observat lumina aprinsă la ora 3:00, moment în care l-a sunat pe psihiatrul actriței, Ralph Greenson. La 3:30, Greenson ar fi spart geamul dormitorului și ar fi găsit corpul neînsuflețit al lui Marilyn în pat, lângă noptiera pe care s-ar fi aflat un flacon gol de somnifere.
În urma a sute de interviuri, biograful Anthony Summers a aflat ce s-a întâmplat, de fapt, în ziua în care Marilyn a murit. La acea vreme, actrița era implicată în relații romantice cu frații Kennedy, John F. Kennedy, președintele SUA la acel moment, și Robert Kennedy, procuror general în aceeași perioadă.
În ciuda informațiilor vehiculate la acea vreme, Marilyn s-a stins din viață într-o ambulanță, în drum spre spital, nu acasă. În jurul orei 22:30, PR-ul actriței, Arthur Jacobs, care se afla alături de soție la un eveniment, a fost chemat acasă la Marilyn. „Soțul meu a fost acolo. Soțul meu a mușamalizat totul”, a declarat văduva lui Jacobs.
La reședința actriței a sosit o ambulanță pentru a o transporta la spital, însă Marilyn, care se afla în comă, s-a stins din viață în drum spre acesta. Corpul neînsuflețit i-a fost apoi adus acasă.
În după-amiaza zilei de 4 august, Marilyn a fost vizitată de Robert Kennedy, pentru care avea sentimente, dar care îi ceruse să nu-l mai contacteze. Între cei doi a avut loc o discuție aprinsă în timpul căreia bodyguarzii lui Robert au intervenit. După decesul lui Marilyn, între orele 2:00 și 3:00, Robert a zburat cu un elicopter la aeroport, de unde a plecat în grabă cu avionul din Malibu.
În timpul relațiilor sale cu frații Kennedy, actrița a discutat cu aceștia aspecte privind securitatea Statelor Unite, aflate atunci în plin Război Rece cu URSS. În casa actriței au fost montate microfoane, iar apelurile telefonice i-au fost de asemenea ascultate de detectivi privați, angajați să obțină informații despre frații Kennedy. Imediat după deces, toate înregistrările și fotografiile cu Marilyn și cu aceștia au fost distruse, în prezent existând o singură imagine, din mai 1962, după învestirea lui John F. Kennedy în funcția de președinte.
În ciuda noilor descoperiri, biograful Anthony Summers nu crede că Marilyn Monroe a fost ucisă, ci că doar circumstanțele decesului ei au fost prezentate denaturat publicului.