Florin Dumitrescu, juratul de la MasterChef, a dezvăluit admiratorilor reţeta unui delicos desert de vară, uşor şi răcoritor.
Ingredientele desertului propus sunt puţine şi la îndemâna oricui şi constă în: 500 ml smântână pentru gătit, 250 gr mascarpone, 300 gr zahăr, gălbenuşurile de la 4 ouă.
„Se iau 4 gălbenuşuri şi se freacă bine cu 150 de g de zahăr, până când acesta se topeşte. Se încorporează apoi uşor, amestecând în sensul acelor de ceasornic, 250 g de mascarpone, după care se dă la rece, la frigider, pentru jumătate de ora. Între timp se prepară frişcă din 500 ml smântână de gătit şi 150 gr de zahăr. Smântâna bătută se adaugă peste crema care a stat la rece.
Pentru sezonul estival, când este foarte cald, recomand o combinaţie light, răcoroasă, de cremă de mascarpone astfel pregătită cu fructe proaspete. Puteţi folosi cireşe, căpşune, caise, fructe de padure. Iar pentru sezonul de iarnă, aceasta cremă de mascarpone merge foarte bine cu ciocolată neagră rasă”, se arată în reţeta publicată pe siteul MasterChef.