Yoga pentru slăbit: Tot ce trebuie să știi despre sculptarea siluetei

.

O mulțime de oameni din întreaga lume practică Yoga pentru un stil de viață armonios, cât și pentru a-și îmbunătăți sănătatea cu exerciții de respirație și asane care corelează mintea, sufletul și corpul. Yoga este o practică excelentă pentru a realiza această uniune dintre meditație, respirație și exerciții (asane).

Practicarea asanelor de Yoga te poate ajuta să îți sculptezi silueta și să arăți bine, fiindcă te simți bine. Cu toate acestea, promovarea intensă a practicării Yoga pentru slabit denaturează într-un fel sau altul ceea ce înseamnă de fapt această practică străveche de mai bine de 5.000 de ani.

În cadrul acestui articol, ne-am luat libertatea să discutăm cu specialiștii în meditație și practica Hatha de la Venusao Yoga & Pilates Studio pentru a putea discuta mai pe larg subiectul Yoga pentru slabit împreună cu voi. Vom acoperi diferitele tipuri de Yoga, beneficiile acestei practici și cum să începi cu numeroase poziții Yoga cu asane pentru începători.

Este potrivită Yoga pentru slabit?

Se promovează din ce în ce mai mult, în ultima perioadă, faptul că există exerciții Yoga pentru slabit sau că „Yoga slăbește”, însă ar fi bine să delimităm anumite presupuneri de ceea ce înseamnă în realitate Yoga.

Să începem cu o scurtă clarificare a ceea ce reprezintă Yoga din perspectivă tradițională. Într-o manieră simplistă, privește Yoga ca pe un sistem de posturi (asane), care utilizează principiul respirației controlate (pranayama). Respirația este sincronizată cu mișcările și cuprinde o parte de meditație (dhyana), de obicei practicată la finalul sesiunii.

Discutam la începutul articolului despre acea uniune sacră dintre minte și partea fizică. Cu toate acestea, dacă discutăm despre Yoga pentru slabit, atunci trebuie să ne îndreptăm atenția către practicarea unor exerciții de fitness, așa cum ar prefera să o numească cei care se concentrează pe sculptarea corpului și a condiției fizice.

Consumul de calorii într-o sesiune de Yoga pentru slabit

Yoga pentru slăbit: Tot ce trebuie să știi despre sculptarea siluetei

Ca orice activitate fizică și de antrenament, Yoga aduce și ea un consum de calorii, de energie, ceea ce se traduce în crearea unui deficit caloric, necesar în cazul in care practici Yoga pentru slabit. De asemenea, dacă ești la început de drum și nu ai mai practicat astfel de exerciții fizice, poți să începi un program de exerciții Yoga pentru slabit, nivelul Începători.

În funcție de tipul de Yoga practicat, antrenamentul poate presupune un consum energetic mai mare sau mai mic. În plus, diferitele poziții și asane (exerciții) practicate într-un ritm alert și intens, cu o frecvență de cel puțin câteva ori pe săptămână sau chiar zilnic, asociate cu un stil de viață și nutriție echilibrate, sunt aspecte care te pot ajuta să pierzi în greutate și să îți sculptezi corpul și să îl aduc într-o formă dorită și mai aproape de idealul tău.

La fel de important precum antrenamentul corpului, este necesar să recurgi la o alimentație bazată, în mare parte, pe alimente puțin procesate, care sunt „curate” din punct de vedere nutritiv și îți pot aduce aportul nutrițional pentru un echilibru între sculptarea corpului și o formă de meditație spirituală.

Practica Hatha Yoga și tipuri de Yoga

Dacă ești interesat de practicarea exercițiilor de Yoga pentru slabit, atunci poți încerca câteva stiluri intense, denumite generic Power Yoga, sau asanele cu impact considerabil asupra pierderii în greutate.

Practicanții de Hatha, implicit Ashtanga, cunosc aceste stiluri dinamice, în care sunt folosite într-un flux constant mișcările sincronizate cu respirația conștientă pentru a face tranziția de la o postură la alta.

Beneficiile oferite de Yoga pentru slabit și un stil de viață sănătos

Yoga pentru slăbit: Tot ce trebuie să știi despre sculptarea siluetei
Sporty woman and measure around her body at home.

Pozițiile de Yoga și exercițiile de respirație practicate de la 60 până la 90 de minute per sesiune, vor accelera pulsul, oferind în același timp o încălzire foarte bună a musculaturii și, implicit, a flexibilității. Mai mult decât atât, dacă urmărești principiul consecvenței, vei sesiza inclusiv schimbări la nivel de corp, întrucât vei pierde și în greutate dacă te regăsești de minim 4-5 ori pe săptămână pe salteluța de Yoga.

O altă valență a practicii Yoga este aceea că, o dată cu începerea unui program de începători, vei dobândi atenție asupra tuturor aspectelor vieții. Vei observa că alimentația devine mult mai importantă și vei miza pe corectarea tuturor obiceiurilor nesănătoase. Principalele schimbări se vor vedea asupra programului alimentar: vei renunța să mănânci cu 1-2 ore înainte și după antrenament și vei simți nevoia să bei mai multă apă.

Partea dedicată meditației, respirației controlată și atenției practicate în timpul sesiunii de antrenament îți va deschide perspectivele asupra propriei persoane. Te va relaxa și vei reuși să elimini stresul somatic, iar organismul tău va reuși să elimine toxine și să creeze un grad de funcționalitate mai bun.

Senzația de relaxare aduce după sine absența poftelor și a mâncatului compulsiv, fără control, astfel că „recompensele” obișnuite de tipul dulciurilor și a alimentelor interzise, al cafelelor băute până seara târziu și poate chiar obișnuința consumării unui pahar sau două de alcool în plus, vor dispărea, luând locul unor obiceiuri sau ritualuri sănătoase.

Boxing Yoga. O variantă interesantă de a practica Yoga pentru slabit

Yoga pentru slăbit: Tot ce trebuie să știi despre sculptarea siluetei

Yoga pentru slabit de tipul Boxing Yoga este adresată practicanților de fitness și, îndeosebi, de box. Acest tip de Yoga presupune un stil intens, orientat spre antrenamentul fizic, care la finalul clasei va lăsa o senzație plăcută de activitate intensă.

Poți încerca Boxing Yoga la Venusao Studio și vei descoperi un stil de antrenament intens, ce folosește o succesiune bogată de posturi de Yoga asociate cu mișcări dinamice împrumutate din box. Toate posturile sunt practicate într-un ritm alert, lucrând într-o serie de 12 runde toate grupele majore musculare, flexibilitatea și echilibrul, coordonarea și atenția.

Ce stil de antrenament pentru slabit ți se potrivește?

Yoga pentru slăbit: Tot ce trebuie să știi despre sculptarea siluetei

Yoga a devenit modalitatea spectaculoasă prin care poți să îți dedici timp și energie pentru a fi în forma ta cea mai bună, pentru a te relaxa și pentru a-ți acorda timp de calitate.

Dacă scopul tău este să pierzi în greutate și dacă te-ai hotărât că vrei să urmezi un plan de antrenament și de nutriție personalizate, atunci te invităm la Venusao Yoga & Pilates Studio pentru a testa una dintre clasele de Yoga de grup sau cu instructor personal.

La Venusao Studio poți alege între Pilates Clasic, pe saltea, Pilates pe aparate Tower, TRX Pilates, prin suspensie, Pilates Fit sau Reformer. În plus, poți testa o clasă de Boxing Yoga sau dacă dorești un stil de Yoga pentru începători, clasa Yoga Art este cea potrivită pentru tine!

Combină antrenamentul cu un plan alimentar adaptat nevoilor tale nutriționale pentru o eficiență sporită!

În completarea antrenamentului fizic, este recomandat să îți construiești un plan alimentar adaptat și personalizat obiectivelor tale. Acest plan trebuie să fie construit pe baza preferințelor tale și pe stilul de viață adoptat.

Dacă alegi serviciile Venusao Studio, poți opta pentru o analiză corporală și un plan alimentar gândite special pentru tine. Sistemul Venusao permite testarea unei clase de grup, la alegere, timp în care practicanții se cunosc cu instructorul și identifică împreună planul cel mai potrivit stilului lor de viață.

AdSem.ro – Agentie Google Ads, Facebook Ads, Social Media, SEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton