Zodiacul pieilor roşii: Vezi ce animal sacru eşti

.

Indienii din America de Nord aveau aur, imperii, sclavi, arhitectură impresionantă, medicină, o cultură şi o civilizaţie pe care restul lumii nici acum nu le înţelege. Vezi ce animal sacru eşti, potrivit zodiacului pieilor roşii.

Gâsca (22 decembrie – 19 ianuarie)

Gâsca este un animal foarte preţuit de popoarele amerindiene. Pieile roşii preţuiau gâltele, care erau atât o sursă de hrană pentru familii şi triburi, cât şi un simbol al bunăstării. Cei care deţineau gâşte nu mai depindeau de vânat pentru a mânca, ceea ce însemna că sunt cu sânge albastru.

Vidra (20 ianuarie – 18 februarie)

Simpatică şi inteligentă, vidra este un animal muncitor şi isteţ. Indienii din America foloseau vidrele pentru a localiza locurile de pe lacuri unde se găsea cel mai mult peşte. În plus, vidrele îi ajutau uneori să prindă peşti, primind în schimb bucăţi mari din pradă.

Lup (19 februarie – 20 martie)

Singuratic şi puternic, lupul este un simbol al forţei strategice şi al inteligenţei mistice. Tinerii indieni plecau în călătorii de iniţiere la vârsta majoratului, unii dintre ei alegând drept animal totem un lup.

Şoim (21 martie – 19 aprilie)

Şoimul este un alt animal simbol al amerindienilor. Inteligent, ager şi un bun vânător, şoimul era adesea folosit la vânătoare de către căpetenii. Şamanii se temeau de şoimi, deoarece se spunea că aceştia văd în lumea de dincolo, asemeni panterei negre.

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2 3

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton