Home > Vedete > EXCLUSIV. Ramona Păun, prezentatoarea știrilor de la Pro TV, dezvăluiri din adolescență: „Familia a crezut că fac cea mai mare greșeală!”
EXCLUSIV. Ramona Păun, prezentatoarea știrilor de la Pro TV, dezvăluiri din adolescență: „Familia a crezut că fac cea mai mare greșeală!”
Ramona Păun (35 de ani) este o prezență elegantă și discretă în lumea showbiz-ului românesc și ne încântă cu fiecare apariție televizată. Ramona prezintă știrile de sport de la Pro TV de aproape șapte ani și a acceptat să ne dezvăluie, în exclusivitate, câteva lucruri interesante din viața ei. Vedeta de televiziune ne-a spus cum se înțelege cu colegii din trust, care a fost cel mai dificil moment din viața ei, care sunt lucrurile pe care le-ar schimba la ea, dar și un detaliu pe care publicul larg nu l-a știut până acum despre ea.
Cum ai caracteriza-o pe Ramona Păun în cinci cuvinte?
Empatică, visătoare, perfecționistă, tolerantă (cu alții, cu mine mai puțin), altruistă.
Este un aspect pe care n-aș vrea neapărat să-l schimb, ci mi-aș dori să-l temperez. Sensibilitatea este acea latură care uneori nu-mi face deloc bine din cauza intensității ei, dar mă ajută faptul că sunt analitică și realizez ulterior dacă trăirile mele au fost justificate sau doar impulsul emoției m-a făcut să fiu mai afectată decât era cazul.
Este ceva ce lumea nu știe despre tine, dar ai vrea să afle?
Până la vârsta de 14 ani, eram determinată să urmez o carieră în muzică. Eram cântăreața școlii. În toate taberele de vară, unde erau concursuri de talente, eu reprezentam școala mea cu vocea. Toată lumea care mă cunoștea era convinsă că muzica va fi drumul meu. Însă, după ce am dat examenul de capacitate, mi-am depus dosarul la Liceul de Arte, dar și la Colegiul Național Unirea din Focșani, care e printre cele mai bune din țară și unde se intră foarte greu. Pentru că am fost admisă la Colegiul Unirea, am fost atât de fericită și am simțit că nu trebuie să ratez șansa asta. Așa că m-am îndepărtat de muzică, dar destinul a făcut ca tot de vocea mea să mă folosesc și la știri.
Împărtășește-ne ceva de pe platourile de filmare. O întâmplare, un moment memorabil…
Cel mai intens jurnal pe care l-am avut a fost anul trecut. O defecțiune tehnică a făcut să cadă sistemul în care erau redactate știrile cu doar câteva minute înainte să intrăm în emisie. Și sistemul de back-up a căzut, așa că exista doar o ordine a știrilor montate, care urmau să intre pe post, dar niciun text după care să se ghideze colegii din regie sau pe mine din platou. Îmi amintesc că în platou erau și colegii mei, Andreea Esca și Cătălin Radu Tănase, repere în profesia lor, așa că presiunea pe care o pusesem pe mine era și mai mare în prezența lor. Redactorul șef al jurnalului de sport în ziua respectivă era Ioana Cosma, pe ea o auzeam în cască. În funcție de denumirea știrilor, Ioana își amintea subiectul și mi-l spunea în cască în doar câteva secunde, cât rula pe post știrea anterioară, apoi eu îl ziceam pe post. Din fața televizorului, nimeni n-a realizat că a fost vreo problemă, a fost totul pe o viteză incredibilă, ne-am sincronizat perfect, iar asta ne-a bucurat enorm.
De-a lungul anilor s-au legat, probabil, multe relații frumoase de prietenie cu colegii de la Pro TV. De cine ești mai apropiată acolo?
E ușor să legi prietenii în PRO TV, pentru că sunt înconjurată de oameni valoroși, în preajma cărora îți face plăcere să fii. Prima persoană cu care m-am împrietenit când am ajuns de la ProTV Sibiu în redacția din București a fost Corina Caragea. Și prietenia noastră rezistă de 13 ani. Deși suntem destul de diferite ca personalitate, cred că asta ne-a făcut să ne apropiem atât de mult.
Ai avut vreodată vreo neînțelegere cu cineva de acolo?
Inevitabil, într-un colectiv există și opinii diferite care nasc discuții în contradictoriu, dar n-au dus la conflicte. Din fericire, am parte de colegi care știu cum să comunice, iar ăsta e un motiv în plus pentru care sunt recunoscătoare că fac parte din această echipă.
Ce părere ai despre lumea sportului de astăzi din România? Se spune adesea că nu mai avem același geniu și talent sportiv ca acum 20 – 30 de ani.
Talentul există în continuare, dar nu se mai creează mediul care să ofere șansa talentelor să fie remarcate și să poată evolua. Investițiile în sport sunt puține, iar asta distruge viitorul sportului românesc. Soluția salvatoare e în mâna autorităților, care trebuie să facă echipă și să se implice mai mult.
A existat vreun moment de cumpănă în viața ta? Ceva care să te determine să iei o decizie dificilă în ceea ce te privește.
Nu l-aș numi moment de cumpănă, ci mai degrabă un moment în care a trebuit să-mi ascult inima și să mă opun deciziilor luate de cei apropiați. Înainte de examenul de bacalaureat, toată familia insista să dau la Academia de Poliție, începusem să fac pregătiri intense pentru admitere, dar intuiția îmi spunea că nu în acea direcție e drumul meu. Așa că, după BAC, am ales să-i înfrunt și le-am spus categoric că renunț la poliție și merg la Facultatea de Jurnalism. A urmat o perioadă tensionată, cu toții au crezut că fac cea mai mare greșeală cu viitorul meu, dar prezentul demonstrează că n-a fost deloc așa și că intuiția a fost mereu cel mai bun sfătuitor al meu.
În afară de sport și croitorie, ce alte pasiuni mai ai?
Îmi place să fac multe lucruri, dar nu investesc în niciunul suficient timp pe cât mi-aș dori. Am început să cânt la pian, îmi place să gătesc, iubesc muzica și merg cât pot de des la concertele artiștilor favoriți, îmi place să călătoresc.