Slăbește două kilograme pe săptămână, cu o cură de detoxifiere

.

Pregătește-te de vară încă de pe acum. Află ce ar trebui să mănânci în fiecare zi, timp de o săptămână, ca să dai jos cel puțin două kilograme.

În prima zi de cură se consumă doar băuturi naturale

Poți varia meniul după propriile idei și în funcție de fructele și legumele care îți plac mai mult. Iată ce să consumi în fiecare moment al zilei.
La micul dejun îți poți face o băutură sățioasă din: o ceașcă de iaurt grecesc degresat, sucul de la o portocală, o (altă) portocală întreagă – cu pulpă -, o jumătate de banană, o prună, sucul unei lămâi întregi și trei foi de salată.
La prânz poți face o băutură cu ingredientele următoare: o măsură de pudră proteică (din soia sau zer), 2-3 cești de varză chinezească tăiată, 2 cești de mangă, o jumătate de ceașcă de apă de cocos și o ceașcă de gheață.
La cină bea un smoothie făcut din: o măsură de pudră proteică, o ceașcă de apă, un măr tăiat bucăți, o portocală, o banană, un morcov și în jur de 10 frunze de spanac.

Ce mănânci în celelalte zile de dietă

În zilele următoare poți consuma mâncare sănătoasă, ca să poți arde calorii în continuare, însă hrănind mușchii în același timp. Ce poți mânca în fiecare zi:
3 porții de proteine (una de dimineață, una la prânz și una seara, 120 de grame/ porție): pește bogat în omega 3 – somon, ton, sardine sau hering – , păsări fără piele, mușchi de vită sau fasole ori mazăre.
3 porții de cereale integrale (o porție înseamnă jumătate de ceașcă): paste 100% din cereale integrale, quinoa, orez brun (integral), bulgur.
Două porții de lactate (o porție este o ceașcă): iaurt grecesc, mozarella sau brânză de casă – pe cât posibil să fie degresate.
4 porții (o porție înseamnă o linguriță) de grăsimi sănătoase, pe care le poți lua din: nuci, avocado, ulei de măsline, ulei de in.
La fiecare dintre cele trei mese dintr-o zi poți amesteca aceste tipuri de produse.
Foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton