Ce să mânânci înainte de antrenament, ca să arzi mai multe calorii

.

Dacă cei mai mulți oameni evită să mănânce când știu că urmează un antrenament, află că nu este deloc bine pentru organism să sari peste mese. În plus, dacă mănânci produsele potrivite, poți chiar să arzi mai multe calorii. Ce să consumi cu cel puțin 30 de minute înainte să ieși la jogging sau să mergi la sală:

Verdețuri

Acestea îți dau mai multă energie, astfel că te vei putea antrena mai mult sau vei putea depune mai mult efort, fara sa obosesti la fel de usor. Iar datorită acestui fapt, vei arde mai multe calorii. Poți pune în blender câteva legume verzi, la care poți adăuga și o jumătate de banană (pentru gust) și ți-ai făcut o băutură sănătoasă și gustoasă.

Carbohidrații buni

Carbohidrații conținuți de fructe sunt cei buni și ai putea foarte bine să-i consumi cu 30 de minute înainte de un antrenament de lungă durată – cam peste o oră de exerciții. Mănâncă un măr mare sau o banană ca să ai destulă energie.

Iaurt, nuci sau alune

Produsele bogate în electroliți au grijă de mușchii tăi, astfel că în timpul unui antrenament intens nu vei avea parte de crampe musculare dureroase. Pâinea din cereale integrale, iaurtul grecesc, alunele de pădure sau nucile sunt bogate în calciu, potasiu și magneziu – electroliții necesari.

Ceai verde

Dacă metabolismul tău a cam încetinit în ultima vreme, schimbă cafeaua obișnuită cu o cană de ceai verde. Dacă bei în jur de 4-5 cești de ceai verde (fără zahăr) pe zi (cam două căni și jumătate), nu doar îți grăbește metabolismul, ci îți întărește și sistemul imunitar.
Foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton