Un desert delicios, care arată spectaculos și se face repede! Alex ”Teacher” Cîrțu (Hot Cooking Studio) te învață cum să faci un cheesecake la pahar. Urmărește tutorialul video! Ingrediente pentru 3 porții: Pentru baza de biscuiți:
– 1 pachet de biscuiți digestivi
– o lingură de scorțișoară
– 2 linguri generoase de miere Pentru compoziția de brânză:
– 200-250 g cremă de brânză mascarpone, scursă
– 3 ouă
– 50 g zahăr
– ½ linguriță de extract de vanilie, pur
– ½ pachet de întăritor de frișcă Pentru sosul de fructe de pădure:
– 120 g fructe de pădure congelate
– o steluță de anason
– 2-3 boabe de ienibahar, pentru o aromă mai bogată
– 100 ml vin rosu demisec
– 2 linguri de zahăr
Mod de preparare:
– Măcină (sau zdrobește bine) biscuiți și amestecă-i cu scorțișoara. Trage-i la tigaie pentru cca un minut, împreună cu scorțișoara, iar când s-au răcit, amestecă-i bine cu mierea.
– Pune-i la baza paharului și apasă-i bine cu o lingură, ușor umezită în prelabil cu apă, apoi lasă la firgider, pentru 15 minute. Compoziția de brânză:
– Amestecă gălbenușurile de ou cu zahărul și esența de vanilie la Bain Marie, pâna atinge 60 grade. Așa te asiguri că eviți posibile probleme, cum ar fi Salmonella…
– Amestecă apoi compoziția cu mascarpone, adaugă și întăritorul de frișcă și amestecă, folosind un mixer sau un tel.
– Toarnă compoziția peste biscuiți și lasă la frigider pentru cca o oră. Sosul de fructe de padure:
– Pune vinul într-o crăticioară, pe foc mic, împreună cu steluța de anason și ienibaharul și lasă-l la foc mic, să se reducă, până când alcoolul s-a evaporat.
– Adaugă fructele de pădure și zahărul și lasă să fiarba la foc mic, până ce se încheagă.
– Lasă să se răcească de tot (va fi mai închegat rece) și apoi pune sosul deasupra compoziției de cremă de mascarpone (dacă s-a întărit, evident) și mai lasă la frigider pentru încă o oră.
Secrete de chef:
– Ai grijă să nu ții prea mult gălbenușurile de ou la Bain Marie, altfel vor deveni „omletă”.
– Ai răbdare pâna ce fiecare strat s-a racit și s-a închegat, altfel va fi practic imposibil realizarea straturilor ca în poză. Poftă bună ! Urmărește tutorialul video și învață, pas cu pas, cum să faci cheesecake la pahar!
video Robert Hanciarec, chef: Alex Teacher Cîrțu. Filmare realizată la Hot Cooking Studio (AFI Palace Cotroceni). Mulțumim pentru sprijin!