Învață secretele pastelor de la un chef celebru. Urmărește tutorialul nostru video și află de la Alex „Teacher” Cîrțu (Hot Cooking Studio) cum să faci cele mai gustoase paste de casă cu creveți.
Ingrediente/2 porții:
Pentru aluatul de paste, ai nevoie de:
– 165 g faina de calitate
– 2 ouă medii (cca 55 g fiecare)
– un vârf de cuțit de sare
– o lingură de ulei
– un vârf de cuțit de turmeric/curcuma
Mod de preparare:
1. Toarnă făina într-un bol și fă o gropiță în ea (ca o fântână), în care spargi ouăle.
Bate bine oul și adaugă un vârf de cuțit de sare. Ai grijă să distribui cum trebuie grăsimea din gălbenuș.
2. Amestecă treptat făina cu oul, până ce o incorporezi pe toată într-un final și se transformă într-o cocă.
3. Adaugă un vârf de cuțit de turmeric, strict pentru culoare.
4. Lasă coca la frigider timp de30 de minute.
5. Scoate coca și o unge-o cu fâină, înainte de a întinde bine aluatul. Taie aluatul în fâșii subțiri, de dimensiuni aproximativ egale.
6. Pastele proastăt formate se pot lăsa la uscat sau se pot pregăti pe loc.
7. Se fierb cca 1 minut. Dacă nu le veți consuma imediat după fierbere, atunci poți să le stropești cu puțin ulei și să le amesteci bine, pentru a evita lipirea lor. Ele se vor amesteca ulterior pentru înca 1 minut, împreună cu sosul. Pentru sos:
– Ai nevoie de 6-7 creveți jumbo (proaspeți sau prefierți, nu congelați)
– o lingură de pesto cu busuioc (6-7 frunze de busuioc, 1 lingură de ulei de masline)
– 1-2 căței de usturoi
– 15 g unt
– 2 linguri de vin alb demisec
– Sare, piper după gust
– 100 ml smantana de gatit
– 6-7 rosii cherry Mod de preparare:
1. Decortichează creveții sub un jet de apă rece, folosindu-te de o scobitoare. Lasă-i într-un castron cu gheță, dacă sunt prefierți, dacă nu, pune-i în apă clocotită timp de 2 minute, inainte de a-i curăța.
2. Scoate interiorul usturoiului (acea venă verde, numită inina usturoiului și care provoacă arsuri stomacale)
3. Zdrobește frunzele de busuioc cu puțină sare, într-un mojar, iar peste ele adaugă puțin ulei de măsline.
4. Sotează creveții în unt, cu sare, piper, usturoi și pesto. Stinge apoi cu vin alb și adaugă și roșiile cherry, tăiate în 4.
5. Sotează această compoziție, până ce roșiile își lasă sucul.
6. Adaugă smântâna de gătit și amestecă pentru încă 20 de secunde.
7. Adaugăm pastele și amestecă sosul cu pastele, pentru încă un minut. Poftă bună !
4 trucuri când faci paste de casă cu creveți
– Atunci când faci aluatul de paste, ai grijă să îl lași la frigider, dacă vrei să se întindă bine!
– Nu fierbe pastele mai mult de 1 minut!
– Nu condimenta prea tare fructele de masă
– Sotează creveții doar câteva minute și consumă-i pe loc. Altfel, vor avea o textură gumată.
Urmăște tutorialul video și învață, pas cu pas, cum să faci și tu cele mai gustoase paste de casă.
Filmările au fost realizate la Hot Cooking Studio (AFI Palace Cotroceni). Mulțumim pentru sprijin.
Video: Robert Hanciarec