Airbnb, cazare gratuită pentru 100.000 de refugiați care fug din Ucraina

.

Airbnb oferă cazare gratuită pentru 100.000 de refugiați care au fugit din calea războiului ce se desfășoară în Ucraina.

Compania de închirieri de locuințe Airbnb, prin organizația non-profit Airbnb.org, va ajuta aproximativ 100.000 de refugiații cu cazări temporare gratuite, atât în România, cât și în alte state europene. Costurile vor fi acoperite de Airbnb, gazde şi donatorii de pe Airbnb.org.

Airbnb.org se angajează să faciliteze cazarea pe termen scurt a până la 100.000 de refugiaţi care fug din Ucraina, în acelaşi timp lucrând îndeaproape cu guvernele ţărilor vizate pentru a sprijini în cel mai bun mod posibil nevoile specifice din fiecare dintre aceste ţări, inclusiv prin asigurarea de spaţii de cazare pe termen mai lung. Anunţul zilei de astăzi vine să completeze eforturile şi munca continue ale Airbnb.org – o organizaţie neguvernamentală independentă (…) dedicată facilitării şederilor temporare ale persoanelor ce traversează momente de criză – venite aşadar în sprijinul refugiaţilor şi al altor categorii de persoane dislocate din întreaga lume, a transmis compania prin intermediul unui comunicat de presă, potrivit Libertatea.

Ce condiții a pus Airbnb.org

ONU a anunţat că aproximativ 836.000 de refugiaţi au intrat în România, Republica Moldova, Polonia, Slovacia şi Ungaria. Cei mai mulți s-au refugiat în Polonia: 453.982. Urmează Ungaria, cu 116.348 de refugiaţi, Slovacia găzduia la 1 martie 67.000 de refugiaţi, iar Rusia 42.900 de persoane.

În România ar fi intrat în total 113.100 de refugiați ucraineni şi ar fi ieşit 68.100.

ONU estimează că 4 milioane de persoane ar putea părăsi Ucraina pentru a scăpa de război.

Citește și: „Diavolul chiar se îmbracă de la Prada”. Liderul cecenilor, Ramzan Kadîrov, e pregătit de război în ghete de lux

Cu ce se ocupă fata cea mare a lui Vladimir Putin

Hackerii Anonymous i-au declarat „război cibernetic” lui Putin. A fost înființată „Armata IT a Ucrainei”

Zelenski, declarații cutremurătoare în fața Parlamentului European – translatorul a început să plângă

Ne sprijinim oaspeții refugiați, indiferent de naționalitate, rasă, etnie sau de modul în care se identifică. În acest moment nu oferim locuințe direct persoanelor fizice. Airbnb.org lucrează cu alți parteneri non-profit care rezervă și coordonează sejururi pentru oaspeții refugiați, scrie pe site-ul airbnb.org.

Persoanele care au nevoie urgent de cazare sunt îndemnate să contacteze Agenția ONU pentru Refugiați.

Avem nevoie de ajutor pentru a atinge acest obiectiv. Avem nevoie de cât mai mulți oameni care își pot oferi casele în țările din apropiere, inclusiv Polonia, Germania, Ungaria și România, a transmis pe Twitter CEO-ul Airbnb, Brian Chesky.

Sursă foto: Profimedia

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton