Dieta după culori: verde anti-cancer, mov anti-îmbătrânire

.

Pigmenții din fructe și legume sunt dați de anumite substanțe pe care acestea le conțin și care au anumite beneficii pentru organismul tău. Află cum poți ține și tu dieta după culori, pentru sănătatea ta.

Mâncare albă

Usturoiul, ceapa, prazul – acestea sunt produsele albe care conțin alicină, o substanță de ajută organismul să scadă riscul aparițieie cancerului.

Verde

Varza, broccoli, salata, spanacul și toate verdețurile conțin compuși ce previn apariția cancerului.

Galben și portocaliu

Porumbul și fructele precum portocale, piersici, caise, papaya – produsele galbene și portocalii conțin substanțe ce previn apariția bolilor cardiovasculare.
De asemenea, morcovii, fructele mango și dovleacul conțin caroteni care te protejează împotriva cancerului și pe care corpul îi transformă în vitamina A.

Dieta în roșu

Grepul roșu, roșiile, pepenele roșu – toate acestea conțin licopen ce elimină efectele radicalilor liberi ce pot dăuna celulelor.

Violet

Sfecla roșie, varza roșie, prunele, fructele de pădure sunt foarte sănătoase și conțin antioxidanți care încetinesc îmbătrânirea celulară.
Foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton