Pigmenții din fructe și legume sunt dați de anumite substanțe pe care acestea le conțin și care au anumite beneficii pentru organismul tău. Află cum poți ține și tu dieta după culori, pentru sănătatea ta.
Mâncare albă
Usturoiul, ceapa, prazul – acestea sunt produsele albe care conțin alicină, o substanță de ajută organismul să scadă riscul aparițieie cancerului.
Verde
Varza, broccoli, salata, spanacul și toate verdețurile conțin compuși ce previn apariția cancerului.
Galben și portocaliu
Porumbul și fructele precum portocale, piersici, caise, papaya – produsele galbene și portocalii conțin substanțe ce previn apariția bolilor cardiovasculare.
De asemenea, morcovii, fructele mango și dovleacul conțin caroteni care te protejează împotriva cancerului și pe care corpul îi transformă în vitamina A.
Grepul roșu, roșiile, pepenele roșu – toate acestea conțin licopen ce elimină efectele radicalilor liberi ce pot dăuna celulelor.
Violet
Sfecla roșie, varza roșie, prunele, fructele de pădure sunt foarte sănătoase și conțin antioxidanți care încetinesc îmbătrânirea celulară.
Foto: Shutterstock