Crezi că știi să speli corect hainele?

.

Mașinile de spălat, cu toată tehnologia lor inovatoare, îți ușurează munca și-ți economisesc timp și energie. În final, oricine poate băga rufe în mașina de spălat și porni un program, nu-i așa? Dar oare toți o fac corect? Hainele tale care nu mai sunt demult albe sau puloverele tale de lână care sunt acum pe mărimi de copii ți-ar răspunde răspicat că „NU”.

Așa că, în numele tuturor țesăturilor dragi ție altădată, însă care au fost distruse în timpul procesului de spălare, lasă-ne să-ți dezvăluim câteva trucuri pentru ca hainele tale să arate ca noi pe termen lung:

  1. Sortează hainele

Câte dintre hainele tale de un alb perfect sunt acum roz sau gri? Probabil mult mai multe decât ți-ai fi dorit… Sortarea hainelor în funcție de culori e pe cât de importantă, pe atât de simplă: trebuie puse separat cele albe, negre și colorate. Ba chiar și cele colorate uneori e bine să le pui pe categorii cromatice. Însă, sortarea nu ține doar de culori și acesta e un aspect pe care mulți îl neglijează. Hainele trebuie sortate și funcție de duritatea materialului. De exemplu, cele din denim nu au niciodată ce să caute alături de țesături fine, iar lenjeria de pat, de corp și prosoapele se vor spăla mereu separat, la o temperatură mai mare de 60 grade.

  • Respectă instrucțiunile de pe etichete

Temperatura de spălare ne duce spre următoarea problemă. O greșeală des întâlnită este că etichetele rufelor sunt complet ignorate. Pe fiecare etichetă producătorul a notat dacă articolul de îmbrăcăminte poate fi spălat la mașină sau manual, la ce temperatură, dacă se poate călca sau nu. Țesăturile mai fine, de exemplu, nu se pot centrifuga la turație maximă sau chiar deloc. Dacă respecți întocmai instrucțiunile de pe etichete nu ar trebui să ai surprize neplăcute. Dacă nu știi sigur ce reprezintă fiecare simbol, poți căuta pe Google și vei găsi explicația de îndată.

  • Scoate petele înainte de a băga hainele în mașina de spălat

Sigur că mașinile de spălat au ușurat mult procesul de spălare altădată manual, însă nici ele nu pot face minuni. Mai ales atunci când e vorba de pete dificile. Dacă arunci hainele pătate direct în mașina de spălat, nu doar că e posibil să nu fie curățate, ba chiar e foarte probabil ca pata să se impregneze și mai tare în material și să fie ulterior imposibil de scos. Ideal este ca, înainte să o bagi la spălat, să folosești un produs special precum soluția de scos pete Asevi. Pulverizezi direct pe pată, o lași să acționeze, clătești și apoi o poți băga la mașină așa cum procedai în mod normal. Bonus: soluția este eficientă și pentru haine albe și colorate.

  • Spală hainele pe dos

Oricât de performantă este mașina ta automată, un număr ridicat de spălări inevitabil va deteriora aspectul unei țesături. Așa că uită-te atent la rufele tale și vei vedea că pe dos țesătura arată mult mai bine, e mai puțin scămoșată, iar culoarea e mai vie. Dacă e așa, atunci înseamnă că nu ți-ai spălat hainele corect până acum. Toate rufele, în special cele cu imprimeuri sau varii accesorii aplicate, trebuie întoarse pe dos înainte să fie băgate în mașina de spălat. Aici, expresia „faci lucrurile pe dos” e chiar de bine!

  • Alege cu atenție detergentul

Nu poți avea un detergent în casă pentru fiecare culoare, asta se știe. În schimb, trebuie să ai cel puțin un detergent separat pentru rufele negre și unul pentru cele albe / colorate. Nu trebuie să iți faci griji că înseamnă o cheltuială în plus, pentru că, dacă alegi produsele corecte, hainele te vor ține mai mult timp. De exemplu, pentru hainele albe și colorate poți opta pentru detergentul igienizant de rufe Asevi MAX Higyenic, care este și hipoalergenic. Formula sa revoluționară va și curăța hainele, dar le și va igieniza, astfel că nu vei mai avea nevoie de două produse diferite. Pe deasupra, MAX Higyenic este eficient în eliminarea petelor și la temperaturi de doar 20 grade și în cicluri scurte, ceea ce înseamnă că vei avea un consum redus de apă și energie la cele 50 spălări asigurate.

Hainele negre au și ele nevoie de o atenție suplimentară. Sigur te-au dezamăgit petele albe sau granulele de detergent pe țesăturile închise la culoare. Pentru a evita pe viitor să speli de două ori rufele, alege un detergent lichid special creat pentru rufe negre; de exemplu, formula specială Asevi Black previne decolorarea fibrelor, astfel încât te vei bucura în timp de o culoare intensă ca în prima zi. În plus, negrul e mereu la modă!

Nu-i așa că e simplu să protejezi hainele și să le ajuți să arate la fel de bine ca în prima zi, oricât de multe spălări ar trece peste ele? Așa credem și noi!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton