5 metode rapide să scapi de respirația urât mirositoare

.

Guma de mestecat nu este o soluție de termen lung dacă vrei să scapi de respirația urât mirositoare și nici nu are puterea să acopere mirosurile puternice ca cele de usturoi sau de ceapă. Vezi 5 metode naturale și rapide care te scapă de halenă:

Ceai verde

Pentru că este bogat în polifenol – un antioxidant puternic – ceaiul verde te poate ajuta să scapi de respirația urât mirositoare. Polifenolul inhibă înmulțirea bacteriilor în cavitatea bucalăs, cele ce dau halena. Așa că fă-ți un obicei din a bea ceai verde, fără zahăr, dacă vrei ca respirația ta să nu mai miroasă urât.

Iaurt

Un borcănel de iaurt ajută la îndepărtarea mirosurilor neplăcute, pentru că reduce numărul de bacterii. Diferența nu se simte imediat, însă dacă mănânci iaurt zilnic, vei observa diferența.

Boabe de cafea

Mestecă unul sau două boabe de cafea atunci când vrei să scapi de respirația urât mirositoare. Parfumul puternic al acestor va schimba în totalitate mirosul cavității bucale.

Oțet natural de mere

Amestecă jumătate de linguriță de oțet natural de mere cu o ceașcă de apă și clătește-ți gura cu substanța, ca și cum ai face-o cu apă de gură. Pe lângă faptul că te scapă de mirosul neplăcut, reduce și gustul neplăcut pe care îl simți.

Verdețuri proaspete

Înainte să fie inventate apa de gură sau chiar pasta de dinți, oamenii mestecau mentă și cu motive întemeiate! Îndepărtează mirosurile neplăcute, chiar și cele de ceapă sau usturoi. În loc de mentă poți mesteca și pătrunjel, mărar, rozmarin, cimbru sau coriandru.
Foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton