Novak Djokovic ar urma să se vaccineze anti-COVID-19. Ce l-a determinat să ia această decizie

.

Novak Djokovic (34 de ani, locul 1 ATP) urmează să se vaccineze anti-COVID-19. Cel puțin așa susțin apropiații săi, potrivit presei internaționale. Djokovic a ratat pariciparea la Australian Open pentru că nu era imunizat, iar acesta a fost un prilej perfect pentru Rafael Nadal (35 de ani, locul 5 ATP) să câștige turneul din Melbourne.

Urmează un nou turneu, cel de la Roland Garros, iar Franța a anunțat că nu primește, la fel cum a făcut și Asutralia, pe teritoriul său sportivi nevaccinați. Pentru a nu rata și această ocazie de participare la marele turneu de tenis, apropiații tenismenului sârb spun că acesta ar urma să se imunizeze. Se pare că Djokovic ar fi luat această decizie și după ce Nadal a ajuns la Grand Slamul cu numărul 21, devenind astfel cel mai titrat tenisman din istoria tenisului masculin.

Din ce am auzit în rândul apropiaților săi, cred că Djokovic se va vaccina. Cred că finala de la Melbourne și titlul cu numărul 21 câștigat de Nadal au contribuit și ele la această decizie a lui Novak – a spus  Daniel Miks, un scriitor care a lucrat în trecut la biografia sportivului, conform publicației Blic

Citeşte şi: Viza lui Novak Djokovic, anulată de de ministrul australian al Imigraţiei

Citeşte şi: Cum arată hotelul în care este cazat Novak Djokovic. „E plin de gândaci și ne dau mâncare cu viermi!”

Citeşte şi: Mesajul transmis de soția lui Novak Djokovic: „Vom creşte din această experienţă”

Citeşte şi: Rafael Nadal, despre Novak Djokovic: „Îmi pare rău pentru el, dar ştia condiţiile. El a ales”

Novak Djocovik a rămas fără viză de Australia la jumătatea lunii ianuarie și a fost nevoit să părăsească țara pentru că nu era vaccinat împotriva noului coronavirus. Djokovic a rata astfel participarea la Australian Open.

Mi-am exercitat astăzi puterea conform secţiunii 133C(3) din Legea Migraţiei pentru a anula viza deţinută de domnul Novak Djokovic pe motive de sănătate şi ordine, în baza faptului că era în interesul public să procedez astfel. Această decizie vine după ce Curtea Federală a decis la 10 ianuarie 2022 anularea unei hotărâri prealabile din motive de echitate procedurală. În luarea acestei decizii am luat în calcul cu atenţie informaţii oferite de Departamentul de Interne, Poliţia de Frontieră şi de domnul Djokovic.

Guvernul Morrison este dedicat ferm protejării graniţelor Australiei, în special în ceea ce priveşte pandemia de COVID-19. Le mulţumesc reprezentanţilor Departamentului de Interne şi Poliţiei de Frontieră, care muncesc în fiecare zi pentru a servi interesele Australiei în condiţii din ce în ce mai dificile, a transmis la momentul respectiv Alex Hawke, minsitru australian al Imigrației.

Foto – Facebook

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton