Suntem în Postul Paştelui şi masa de prânz poate deveni o problemă atunci când singura cantină din zonă oferă ciorbă de perişoare şi tocăniţă cu carne de porc. Iată câteva gustări de post la birou, pe care le poţi lua de acasă , la pachet, foarte sănătoase.
Supă-cremă de legume, cu năut
►1 dovlecel (cca 300 g)
► 250 g broccoli
► 100 g mazăre verde
► 1 ceapă
► 2 căţei de usturoi
► 3 linguri de ulei de măsline
► cca 800 ml supă de legume
► sare
► piper alb măcinat
► 150 g năut fiert
► 2 cepe verzi
► 2 chifle
► unt
► Se curăţă dovlecelul şi se taie în două, pe lungime, apoi felii. Se spală broccoli şi mazărea. Se rupe broccoli în bucăţi mai mici.
► Se curăţă ceapa şi usturoiul şi se taie mărunt, apoi se călesc în uleiul încins, într-o cratiţă. Se adaugă legumele şi se călesc şi acestea. Se toarnă supa de legume şi se lasă la foc mic.
► Când legumele se înmoaie, se mixează supa foarte bine. Se condimentează cu sare şi piper, apoi se adaugă năutul. Se încălzeşte supa din nou, apoi se ia de pe foc.
► Se spală ceapa verde şi se toacă mărunt. Se taie chiflele în bucăţi mici şi se călesc în unt. Supa se serveşte cu ceapă verde tocată şi cu crutoane.
Sursa foto: Shutterstock