Gustări delicioase cu puţini carbohidraţi

.

Când ţii dietă ca să slăbeşti este important să te hrăneşti în continuare, nu să te înfometezi, şi să mănânci cât mai sănătos. Dacă ai nevoie de gustări săţioase şi slabe în carbohidraţi, uite ce ai putea alege.

Iaurt de băut, chefir

Iaurtul de băut este săţios şi poate fi o gustare foarte bună, mai ales când eşti stresată sau mereu pe fugă. Este bogat în probiotice, care îţi îmbunătăţesc sistemul imunitar şi ajută la digestie, conţine proteine necesare organismului şi este foarte bun în diete. Totuşi ai grijă la ingrediente – evită cât poţi de mult băuturile de acest tip care conţin mult zahăr.

Unt de arahide

Arahidele sunt bogate în proteine şi te simţi sătulă după ce le mănânci. Nu îţi cumpăra cele deja sărate, din comerţ, ci mai bine caută un unt de arahide eco – ce nu conţine E-uri sau zahăr – sau, chiar mai bine, cumpără-ţi arahide crude şi fă-ţi singură propriul unt! Îl poţi consuma odată cu fructe pline de fibre, cum sunt merele.

Humus

Îl poţi mânca la masa de prânz, nu doar ca o gustare. Este săţios şi conţine puţini carbohidraţi. În plus, în loc să îl mănânci cu lipie sau chiar pâine, îl poţi asorta cu morcovi proaspeţi sau măsline nesărate.
Foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton