Fibroamele uterine pot fi tratate prin metoda HIFU

.

Fibromul uterin este una dintre cele mai comune afecţiuni ginecologice întâlnite la femeile de vârstă reproductivă. Fibroamele uterine pot fi tratate prin metoda HIFU. Vezi detalii.
 
Simptomele fibromului uterin sunt reprezentate de sângerarea menstruală abundentă, prelungită şi dureroasă, disconfort în zona pelvisului precum şi anemie şi infertilitate secundară.
Pentru implementarea metodei se foloseşte un echipament medical generator de ultrasunete focalizate de înaltă intensitate, care distrug ţesutul tumoral prin supraîncâlzirea acestuia.
Echipa de medici bulgari, specializaţi în terapia HIFU, care au adus tehnologia în România are o experienţă de peste un an de zile în ablaţia cu ultrasunete a tumorilor şi are aproape 200 de cazuri tratate cu succes până în prezent.

Avantajele tratamentului HIFU

Tratamentul cu ultrasunete focalizate de înaltă frecvenţă (HIFU) este o tehnologie nouă pentru abordarea extracorporală (fără incizii ale pielii) pentru îndepărtarea fibroamelor uterine. Această procedură 100% non-invazivă scuteşte organele de efecte colaterale nedorite şi nu necesită anestezie generală. În plus, prin tratamentul HIFU, sunt excluse pierderile de sânge şi stresul postoperator.
Un aspect foarte important al procedurilor HIFU îl reprezintă caracterul inofensiv (non-ionizant) al acestora, atât pentru pacient, cât şi pentru medici şi mediu.
În prezent, tratamentul HIFU pentru fibromul uterin este o alegere modernă preferată de numeroase femei din întreaga lume, graţie naturii sale protective faţă de uter şi de fertilitate şi a faptului că, nu mai târziu de 1-2 zile, pacienta poate reveni la stilul său de viaţă obişnuit.
Astfel, prin prisma avantajelor pe care le prezintă, ablaţia extracorporală cu ultrasunete (HIFU) este previzionată să devină, la nivel global, una dintre cele mai populare şi mai frecvent utilizate metode de tratament a fibroamelor uterine.
Deşi o premieră în România, terapia HIFU este folosită cu succes de peste 15 ani în state din Europa, Asia şi America. România este cea de-a cincea ţară din Comunitatea Europeană unde funcţionează un astfel de aparat şi unde se practică tratamentul cu ultrasunete al tumorilor.
Sursa foto: Shutterstock
 
 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton