Încearcă şi tu dieta cu cartofi

.

Oricând este binevenită o dietă care să te scape de kilogramele în plus. Iar dacă îţi plac cartofii, vei fi încântată de gust şi, după câteva zile, şi de rezultate.
Sunt gustoşi, sănătoşi, hranitori si conţin din plin vitaminele A, K, inclusiv ribofl avina si vitamina C. Iar daca stii forma potrivita de preparare si în ce combinaţii sa îi consumi, cartofi i te ajuta sa „topesti” kilogramele în plus.
Specialistii în nutriţie de la Institutul de studii alimentare din Statele Unite susţin ca prepararea cartofi lor în coaja si consumarea lor dupa ce se racesc pastreaza cele mai multe calitaţi terapeutice ale acestora. Totodata, combinarea cartofi lor într-o salata cu diverse alte legume favorizeaza arderea grasimilor din organism.

ZIUA 1

Mic dejun: o banana, un iaurt degresat, ceai (si/sau cafea) cu o linguriţa de miere.
Prânz: supa de legume, piure de cartofi si salata de varza (cu o lingura de ulei, verdeaţa, sare, oţet).
Cina: mâncare de legume (cartofi , dovlecei, ardei gras, rosii).

ZIUA 2

Mic dejun: o portocala, un iaurt degresat, ceai (cafea) cu miere.
Prânz: 100 g friptura din carne slaba cu mâncare de legume (cartofi , dovlecei, ardei gras, rosii) si salata de varza.
Cina: doi cartofi copţi (de marime medie) cu mirodenii, un iaurt (125 ml) degresat.

ZIUA 3

Mic dejun: un mar, un iaurt degresat, ceai (cafea) cu miere.
Prânz: supa de legume, salata orientala (cartofi fierţi, masline, gogosari, ceapa, ou fi ert).
Cina: 100 g friptura din carne slaba si salata (verde/ frunze de spanac/ varza).

Gustarea, la alegere

Între mesele principale poţi consuma la alegere doi, trei morcovi cruzi sau 10-15 migdale crude ori diferite tipuri de nuci sau seminţe neprelucrate termic. O porţie trebuie sa aiba maximum 50 g (aproximativ un pumn) si sa nu se consume doua zile consecutiv.

ZIUA 4

Mic dejun: doua mandarine/ minole, un iaurt degresat, ceai (cafea) cu o linguriţa de miere.
Prânz: supa de legume, piure de cartofi si salata (varza, o lingura de ulei de masline, verdeaţa, sare, mirodenii).
Cina: un bol de orez cu legume la gratar (dovlecei, ardei gras, rosii).

ZIUA 5

Mic dejun: o banana, un iaurt degresat, ceai (cafea) cu o linguriţa de miere.
Prânz: supa de legume, salata orientala (cartofi fierţi, masline, gogosari, ceapa, ou fiert).
Cina: doi cartofi copţi (de marime medie) cu mirodenii, un iaurt (125 ml) degresat.

ZIUA 6

Mic dejun: o portocala, un iaurt degresat, ceai (cafea) cu miere.
Prânz: 100 g friptura din carne slaba cu salata.
Cina: un bol de orez cu legume la gratar (dovlecei, ardei gras).

ZIUA 7

Mic dejun: doua mandarine/ minole, un iaurt degresat, ceai (cafea) cu o linguriţa de miere.
Prânz: 100 g friptura din carne slaba, mâncare de legume (cartofi , dovlecei, ardei gras, rosii), salata de varza.
Cina: doi cartofi copţi cu un iaurt (125 ml) degresat.

O sursă importantă de energie

„În ciuda faptului ca multa lume da vina pe cartofi pentru creşterea în greutate, nu exista niciun motiv sa-i eliminam din regimul alimentar. Daca nu facem exces şi nu îi gatim adaugând grasimi, cartofii aduc un aport moderat de energie. Ei sunt valoroşi în alimentaţie pentru ca au un conţinut crescut de carbohidraţi complecşi (o sursa de energie necesara pentru activitaţile zilnice sau pentru efortul sportiv) si, de asemenea, au o serie de vitamine şi minerale.”

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton