Ce produse alimentare NU îţi cresc colesterolul

.

Colesterolul crescut este o adevărată problemă în întreaga lume. De aceea trebuie să fii foarte atentă la ceea ce mănânci, ca să nu creşti nivelul de colesterol rău, pentru că altfel rişti să faci atacuri de cord sau cerebrale. Ce poţi să mănânci fără griji:

Ouă

Sunt pline de proteine şi de colesterol – cel HDL, adică cel bun – şi consumul lor ajută la protecţia sistemului cardiovascular şi a inimii.

Ulei de măsline

Colesterolul este grăsimă produsă de ficatul tău şi găsit în anumite produse alimentare. Dacă eviţi să mănânci alimente grase, poţi evita creşterea nivelului de colesterol, însă această metodă nu funcţionează de fiecare dată. Specialiştii recomandă să consumi ulei de măsline pentru a lua din el grăsimile sănătoase.

Iaurt

Consumul de lactate grase creşte şi nivelul colesterolului, însă dacă le înlocuieşti cu lactate slabe, atunci nu mai eşti în pericol, arată studiile. Să renunţi la lactate nu este o opţiune, pentru că într-o dietă echilibrată ai nevoie şi de aceste produse alimentare.

Ciocolată neagră

Ciocolata neagră conţine multă cacao şi puţin zahăr (sau deloc dacă ai noroc să găseşti una) şi datorită trigliceridelor pe care le conţine ajută la scăderea nivelului de colesterol LDL.
Foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton