Se apropie cu pași repezi cele mai așteptate zile din an, sărbătorile de iarnă! Bucuria de a-i revedea și de ai face fericiți pe cei dragi umple sufletul de fericire în fiecare an. Masa specifică din Ajunul Crăciunului, venirea lui Moș Crăciun sau Anul Nou sunt momente fericite și foarte prețioase.
Pe lângă entuziasmul acestei perioade din an, gospodinele se confruntă și cu emoțiile constructive care se află în spatele bunătăților culinare specifice ultimelor zile festive din an. Pe lângă cadouri și decorațiuni, acestea își doresc să prepare cele mai gustoase și rafinate feluri de mâncare, gustări sau deserturi.
Prima provocare întâmpinată este alegerea meniului, deoarece poate influența buna dispoziție a invitaților. Meniul trebuie să fie unul diversificat, dar care să conțină neapărat câteva elemente tradiționale. A doua provocare este reprezentată de momentul propriu-zis al preparării acestora. Pasiunea, atenția și răbdarea sunt câteva ingrediente secrete care vor transforma rezultatul final. Ultima provocare constă în aranjarea și decorarea mesei de Crăciun, însă în acest caz, cu puțină creativitate și decorațiuni specifice, poți obține în câteva minute, un aranjament impresionant.
Din punct de vedere al meniului, bucătarii renumiți sugerează ca acesta să fie compus din aperitive, supă, friptură și garnitură și desert. Așadar, un astfel de meniu implică fie 2 sau 3 bucătari, fie mai mult timp pentru preparare și un efort considerabil. În cazul felului întâi, respectiv al supei, există diverse aparate numite Soup Maker, care te pot ajuta să prepari diverse rețete în doar câteva minute. În cazul acestui aparat, singura ta sarcină este de a tăia și introduce ingredientele în spațiul specific al aparatului.
Pentru că este o decizie foarte importantă, ne-am gândit să te ajutăm cu câteva rețete pentru o supă delicioasă, perfectă pentru masa festivă de Crăciun. Iată ce ți-am pregătit:
Supă de pui, cu un gust autentic
Ingrediente: 3 buc. morcovi mici, 1 buc. ceapă roșie, 1 buc. păstârnac, 1 buc. rădăcina de pătrunjel, o felie de țelină, 100gr tăiței, 1,5l bază de pui, 1 buc. piept de pui prefiert, sare și piper.
Ingrediente: 2 buc. cartof tăiat cubulețe, 1 buc. morcov tăiat cubulețe, 1 buc. păstârnac, 1 buc. praz feliat, o felie de țelină, 100gr șuncă afumată de casă, tăiței, 330ml apă, 150ml suc de roșii și 2 buc. cubuleț de supă BIO.
Sfat: Servește supa cu smântână.
Supă cremă de morcovi și coriandru
Ingrediente: 500g morcovi, curățați și tocați, ulei de măsline, 1 linguriță de miere, 2 buc. ceapă curățată și tocată, 50g unt nesărat, 1 cățel de usturoi zdrobit, un vârf de cuțit de coriandru măcinat, 800 g bază de pui sau de legume, o legătură de coriandru, cu frunzele îndepărtate și tulpinile tocate mărunt, 2 linguri de iaurt grecesc, sare de mare și piper negru.
Sfat: Supa se servește în boluri calde, cu puțin iaurt grecesc și coriandru proaspăt tocat.
Pe lângă alegerea supei de Crăciun, poți opta pentru o ruladă cu mac și cremă de brânză cu roșii ca antreu, un muşchiuleţ de porc la cuptor cu ierburi aromate şi sos de legume pentru felul principal, iar pentru desert, un cozonac tradițional sau un chec fin cu portocale.
Încearcă una dintre aceste variante pentru un meniu gustos și ușor de preparat și bucură-te din plin de sărbători magice alături de cei dragi!