Dacă ai sâni mai mari, vei avea o viaţă sexuală mai împlinită? Dacă ar fi să ne uităm la vedetele noastre care şi-au pus implanturi, ştim că au relaţii lungi şi aparent fericite. Şi totuşi, o pereche de silicoane îţi poate îmbunătăţi viaţa sexuală sau nu? Vezi ce au descoperit oamenii de ştiinţă!
Implanturile mamare îţi pot face viaţa sexuală mai bună?
Potrivit oamenilor de ştiinţă din Brazilia, s-ar părea că este… adevărat. Studiul efectuat de curând a arătat că femeile care şi-au mărit sânii cu ajutorul silicoanelor au avut mai târziu vieţi sexuale mai împlinite, s-au simţit mai bine în timpul actelor sexuale şi chiar s-au putut excita mai uşor.
Pe de altă parte, acesta a fost doar cazul femeilor ale căror intervenţii chirurgicale. Mai sunt şi femeile care au vergeturi pe sâni şi care nu au experimentat vieţi sexuale îmbunătăţite în urma implanturilor.
Pentru cercetarea efectuată de oamenii de ştiinţă brazilieni, au fost studiate mai multe femei care plănuiau să îşi mărească sânii, au reuşit să facă acest lucru şi mai apoi au povestit cum s-au schimbat vieţile lor sexuale. Desigur, schimbările nu au avut loc imediat, ci la aproximativ 18 luni după intervenţii, după ce le-au dispărut complet durerile şi s-au vindecat rănile operaţiilor.
De ce îţi apar vergeturi în urma implantării silicoanelor
Dintre femeile care au participat la studiu, câteva dintre ele nu au simţit o schimbare înspre bine a vieţilor sexuale, iar asta din cauza vergeturilor apărute pe sâni. Acestea au apărut pentru că implanturile au fost mult mai mari decât mărimea iniţială a sânilor, iar pielea s-a întins prea mult.
Vrei şi tu implanturi mamare? Ce trebuie să ştii înainte
Cât de mari să fie implanturile: Dacă vrei sâni foarte mari, nu începe cu cele mai mari din prima, pentru că vei face vergeturi. Începe cu unii mai mici, ca apoi să creşti mărimea gradual. Este costisitor procesul, însă rezultatul estetic este cel dorit.
Silicon sau soluţie salină – există două variante din care poţi alege, implanturi cu silicon sau cu soluţie salină. Ambele au fost aprobate şi ambele sunt folosite în întreaga lume. Cel mai bine este să mergi la medic şi să le simţi chiar tu, ca apoi să poţi lua decizia.
Ce riscuri există – orice intervenţie chirurgicală prezintă riscuri. Organismul poate respinge obiectul străin, aşadar nu mai poţi păstra implantul în tine sau ţesutul se poate întâri în urma operaţiei şi poate deforma sânul. Foto: Shutterstock