Tratamente naturiste pentru o digestie mai bună

.

Există tratamente naturiste care îţi pot juta digestia. Nu tebuie să abuzezi niciodată de mâncare, dar un ajutor din natură este oricând binevenit!
Tratamentele naturiste de mai jos sunt doar pentru cei cu o sanatate buna care au exagerat un pic cu mâncatul. Daca ai boli cronice, trebuie sa Respecţi regimul şi tratamentul indicate de medicul tau, la care poţi adauga, cu acordul lui, şi fitoterapia.

Busuiocul, tratament antispastic pentru digestie

Uleiul esenţial de busuioc are acţiune antispastica, favorizeaza digestia şi combate fl atulenţa. Se recomanda în tulburari gastro-intestinale.
Mod de administrare: Se face infuzie dintr-o lingura de frunze si fl ori la o cana cu apa. Se bea câte o cana dupa mesele principale. Se foloseste în diferite preparate culinare. Pentru uz intern, uleiul volatil se utilizeaza foarte diluat (10 picaturi la 100 g ulei comestibil), din care se ia câte o linguriţa tot dupa mesele principale.
Contraindicaţii: Foarte rar, unele persoane prezinta intoleranţa. Este contraindicat în sarcina.

Castanul comestibil, tratament tonic pentru stomac

Castanele au efecte tonice, stimulând digestia si sunt antiseptice ale tubului digestiv.
Mod de administrare: Se consuma coapte, fierte sau sub forma de piure.
Contraindicaţii: Nu prezinta.

Cimbrul de cultura, tratament diuretic

Conţine substanţe amare şi are acţiune diuretica, coleric-colagoga si antiseptic intestinala. În combinaţie cu alte plante, se recomanda si în digestie dificila.
Mod de administrare: Infuzie din una-doua linguriţe de planta la o cana cu apa; se beau doua cani pe zi timp de o saptamâna. Acest tratament este foarte util în toate formele de enterocolite de origine bacteriana. Este utilizat mai ales în condimentarea mâncarurilor.
Contraindicaţii: Uleiul esenţial este contraindicat în caz de hipertensiune arteriala şi în sarcina.

Cicoarea, tratament pentru bila

Datorita substanţelor amare pe care le conţine, atât radacinile cât si parţile aeriene ale plantei au proprietaţi eupeptice (care usureaza digestia) si favorizeaza evacuarea veziculei biliare. Cercetari mai recente au pus în evidenţa si o acţiune moderat hipoglicemianta.
Mod de administrare: Din una, doua linguriţe de radacina sfarâmata la o cana cu apa se prepara un decoct scurt (10 minute). Se beau 2-3 cani pe zi. Din parţile aeriene ale plantei si din radacini, se prepara o infuzie (doua linguriţe la o cana cu apa). Se beau doua cani pe zi.
Contraindicaţii: Nu prezinta.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton