Mihai Neșu, dezvăluiri emoționante: „Dacă m-aș mai naște acum, nu m-aș mai face fotbalist”

.

În urmă cu zece ani, Mihai Neșu a rămas paralizat din cauza unei accidentări pe terenul de fotbal. Deși este în scaun cu rotile, fostul fotbalist a mărturisit că viața lui este mai frumoasă acum decât atunci când era sănătos.

Cariera lui Mihai Neșu în fotbal s-a încheiat în urmă cu zece ani, după o accidentare gravă. În timpul unui antrenament, fostul fotbalist s-a ciocnit de un coleg, lovitură care i-a secționat măduva spinării și l-a lăsat paralizat. După o lungă perioadă de recuperare a reușit să-și recapete parțial mobilitatea mâinilor.

Citește și: De ce au divorțat Julia Chelaru și Bogdan Jianu

Cum a slăbit actorul Bogdan Talașman, din „Adela”, 50 kg în șapte luni

„Au crezut Răzvan și Dani că sunt gravidă”. Theo Rose, motivul pentru care i s-a făcut rău înainte de emisiune

Cum a fost pentru Nicole Cherry să crească într-o familie de romi: „Nu aș schimba nimic”

Mihai Neșu, dezvăluiri emoționante: „Dacă m-aș mai naște acum, nu m-aș mai face fotbalist”

În 2012, Mihai Neșu a înființat o fundație pentru a ajuta copiii cu dizabilități și a început să-și caute sensul vieții.

După accidentare, nu concepeam că nu o să fiu iar sănătos. Apoi, văzând că progresele nu erau așa cum speram eu, am avut gânduri… gen să nu îți mai dorești să trăiești, dar ceva m-a făcut să merg mai departe, să caut care e sensul pe pământ. 

Dacă tot nu ai murit, ce faci? Cu ceva tot trebuie să fii de folos. Mi-a luat foarte mult timp, până prin 2016 am tot căutat să înțeleg de ce mai trăiesc, ce mai am de făcut, a mărturisit Neșu, potrivit gsp.ro.

Fostul sportiv a mărturisit că viața lui este mult mai frumoasă acum decât înainte de accidentare. În iunie 2021 a început la Oradea construcția Complexului de recuperare Sfântul Nectarie pentru copii și tineri cu dizabilități neuromotorii, cu ajutorul celor care au făcut donații fundației sale.

Viața mea e mult mai fericită și împlinită decât atunci când eram sănătos! Dacă m-aș mai naște acum, nu m-aș mai face fotbalist. Sunt lucruri foarte frumoase care îți aduc bucurii, în afară de fotbal.

Acum, de când am acest Centru pentru copii cu dizabilități, am o bucurie foarte mare pentru că pot să le fiu de folos. În plus, mi-am redescoperit și pasiunea pentru design și arhitectură.

Mama a fost un arhitect foarte bun și avea tot timpul dorința de a face lucruri noi. Am moștenit de la tata talentul pentru fotbal și de la mama pasiunea pentru arhitectură, design și decorații interioare. 

Sursă foto: Facebook

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton