Ce este anorgasmia şi cum o poţi trata

.

Sunt multe femei care se plâng că nu pot ajunge la orgasm în timpul actului sexual. Dar dacă reuşesc să aibă orgasm atunci când se masturbează, atunci nu suferă de anorgasmie. Află ce înseamnă această disfuncţie sexuală şi cum poate fi tratată.

Ce este anorgasmia

Atunci când o femeie nu poate ajunge la orgasm, nici vaginal, nici clitoridian, chiar şi cu necesarul de stimulare, are o disfuncţie sexuală numită anorgasmie. La bărbaţi apare ca o ejaculare întârziată, însă este mult mai comună în rândul femeilor.

Ce provoacă anorgasmia

De cele mai multe ori, disfuncţia sexuală este clasificată drept o tulburare psihologică, însă poate fi cauzată şi de afecţiuni medicale precum neuropatia diabetică, scleroza multiplă, mutilarea genitală, dezechilibrul hormonal, traume ale coloanei vertebrale ori boli cardiovasculare. Şi dependenţa de substanţe ilegale poate duce la anorgasmie în cazul femeilor, în special dacă este vorba de consumul de heroină, atestă medicii.

Tipuri de anorgasmie

Există două tipuri principale de anorgasmie de care poate suferi o femeie:
Anorgasmia primară este atunci când o femeie nu a ajuns niciodată la orgasm. Această disfuncţie sexuală este destul de comună, iar femeile care au această disfuncţie se excită greu şi niciodată îndeajuns cât să se apropie de un orgasm. Adesea simt dureri în zona genitală din cauza sângelui adunat acolo. Unii teoreticieni sunt de părere că femeile cu această disfuncţie nu pot ajunge la orgasm din cauza percepţiilor psihologice şi sociologice ori religioase, după caz – este greşit să te exciţi, femeie fiind.
Foto: Shutterstock

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton