Igienizare sau dezinfectare? Să înțelegem mai bine diferențele!

.

Fie că vorbim de locul de muncă sau de casa noastră, igienizarea și dezinfectarea spațiilor sunt cele mai eficiente metode în lupta cu bacteriile și virusurile. Cu actuala pandemie, organizațiile și instituțiile publice recomandă constant folosirea produselor cu ingrediente special concepute să distrugă complet agenții patogeni, nu doar să-i elimine de pe suprafețe.

Indiferent că îți propui să faci curățenie în spațiile vizate, personal sau cu ajutorul unei firme specializate, asigură-te că ai înțeles exact care este diferența dintre igienizare și dezinfectare, etape complementare recomandate de Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC).

• Igienizarea se referă la îndepărtarea murdăriei și a impurităților de pe suprafețe cu scopul de a reduce numărul de germeni. Nu îi elimină complet, potrivit Centrului SUA pentru Controlul Bolilor), dar reduce considerabil cantitatea lor astfel încât gradul de contaminare să fie unul deosebit de redus.

• Dezinfectarea presupune folosirea unor produselor chimice potrivite să neutralizeze cu succes germenii de pe suprafețe. „Acest proces reduce și mai mult riscul de răspândire a infecției”, asigură sursa mai sus amintită.

Pentru fiecare dintre aceste două etape menite să îți protejeze spațiile de bacterii și virusuri, specialiștii recomandă să fie folosit câte un produs diferit. Igienizarea se poate face doar cu săpun și apă, sau, în lipsa lor, cu un detergent obișnuit, în timp ce pentru dezinfectare este nevoie de un produs chimic.

Optează cu încredere următoarelor soluții

În magazine, există deja o gamă largă de produse pe bază de clor care fac posibilă o dezinfectare eficientă. Însă, dacă mirosul lor ți se pare neplăcut, atunci orientează-te către formulele lipsite de clor, dar care curăță și dezinfectează la fel de puternic. Produsele Sanytol îți vin în ajutor în acest sens, așa că apelează cu încredere la ele, ori de câte ori ai nevoie! Sunt aprobate de către Ministerul Sănătății din România și autorizate de Uniunea Europeană. Și unde mai pui că sunt ușor de folosit, curățând și dezinfectând murdăria dintr-o singură mișcare (înlătură până la 99,9% din germenii prezenți pe suprafețe).

Produsele Sanytol sunt indicate folosirii pe mai multe tipuri de suprafețe, putând fi aplicate, nefiind abrazive, chiar și pe lemn (nu-l deteriorează și nu lasă pete). Și nu în ultimul rând, gama Sanytol este delicată cu pielea ta, toate produsele fiind testate dermatologic (nu usucă mâinile și nici nu degajă vapori).

Igienizare sau dezinfectare? Să înțelegem mai bine diferențele!

Și asta nu e tot! Produsele Sanytol sunt perfecte pentru familiile cu copii sau cele care îngrijesc animale de companie (conțin ingrediente amare care previn ingestia accidentală).

Sprayul multifuncțional 2 în 1 Sanytol cu pulverizator universal poate fi folosit cu încredere la dezinfectarea mai multor tipuri de suprafețe și pardoseli. Aplică-l ori de câte ori vrei să îți cureți blatul de bucătărie, chiuveta, aragazul, masa și frigiderul. La fel de bun este și pentru baie, când vrei să dezinfectezi și să cureți chiuveta, cabina de duș, baia și gresia. Îl mai poți folosi cu succes la îndepărtarea murdăriei de pe accesoriile animalelor de companie sau de pe jucăriile pentru copii pentru că, în orice circumstanță, luptă eficient împotriva celor mai frecvente bacterii și ciuperci, dar și a virusurilor precum Coronavirus uman, Herpes simplex tip 1 și gripa AH1N1 (gripă).

Măsuri de precauție pe timp de pandemie – concluzii practice și sănătoase pentru noi toți

  1. Spală-te pe mâni imediat cum ai venit de afară, dar și de câteva ori pe zi, chiar dacă nu ai ieșit din casă. Potrivit specialiștilor OMS, spălarea mâinilor de cinci ori pe zi reduce la jumătate șansele contaminării cu coronavirus.
  2. Curățarea nu este același lucru cu dezinfectarea. De multe ori curățarea regulată îndepărtează murdăria și reduce numărul de germeni de pe suprafețe, dar uneori acest lucru nu este suficient pentru a preveni transmiterea bolilor. Ele trebuie eliminate complet, utilizând produse dezinfectante, aprobate de către Ministerul Sănătății, care nu sunt nici igienizante, nici simple produse de curățare. Înafară de bine-cunoscutul clor, bazează-te cu încredere pe dezinfectanți fără înălbitor, cum ar cei de la Sanytol.
  3. Ține la distanță virusurile  și dezinfectează mai des cu Sanytol spray sau Sanytol șervețele multisuprafețe, zonele din casă atinse frecvent precum butoanele, întrerupătoarele, mânerele, dar și spațiile în care ai des acces, precum baia sau bucătăria.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton