Dacă de Crăciun cei mai mulți dintre români aleg carnea de porc pentru a face preparate tradiționale, de Revelion putem alege variante mai sănătoase pentru a găti bunătăți. Astfel, carnea de curcan, peștele sau carnea de vită ar putea înlocui porcul în bucătăria românilor pentru noaptea dintre ani.
Pulpă de curcan la cuptor cu mere şi scorţişoară
Reţeta pentru 4 persoane: pulpă de curcan dezosată 800g, unt 100g, mere 200g, scorţişoară 2 batoane, busuioc proaspăt, sare şi piper, ulei de măsline.
Mod de preparare: Pulpa de curcan se desface pe o folie de plastic şi se crestează cu cuţitul încercând să întindeţi carnea cât puteţi de mult. Nu bateţi pulpa, ci doar o desfaceţi din cuţit. Presaraţi sare şi piper, puţin ulei de măsline. După ce le spălaţi, curăţaţi merele de coajă şi de seminţe, le tăiaţi cuburi mici şi le asezaţi pe centrul pulpei de curcan. Peste mere radeţi batonul de scorţişoară şi puneţi şi busuiocul întreg. Vezi restul retetelor pe site-ul Libertatea.ro!