Vrei să te descurci singură şi să scapi de părul nedorit fără ajutorul cosmeticienei? Noi îţi prezentăm tehnicile de epilat cele mai potrivite, pentru fiecare zonă a corpului. De la ceara caldă şi până la cremele-gel transparente. Fiecare zonă a corpului are propriile caracteristici. Astfel, pielea poate fi mai mult sau mai puţin subţire şi, prin urmare, mai mult sau mai puţin delicată, sensibilă sau iritabilă. Apoi, firele de păr pot fi mai mult sau mai puţin puternice, robuste sau lungi. Şi, evident, nu trebuie trecut cu vederea faptul că, în anumite părţi ale corpului, capilarele sunt mai în evidenţă decât în altele. Prin urmare, trebuie să fii extrem de atentă pentru a nu le rupe. Pentru a te ajuta să nu faci greşeli, ţi-am pregătit o „mapă” a părţilor pe care trebuie să le epilezi. Şi pentru fiecare îţi vom spune care este metoda cea mai potrivită, dar şi toate trucurile pe care să le pui în practică, pentru a obţine un rezultat perfect. Fără durere.
Pentru picioare, ceara
Adio, fire de păr! Soluţii uşoare şi rapide, pentru a avea pe gambe o piele catifelată. Numai bună de expus din fuste şi pantaloni scurţi. Pe picioare, ceara caldă dă cele mai bune rezultate pentru că îndepărtează firele de la rădăcină. Unul din miturile false referitoare la această metodă de epilat este că smulgerea dăunează capilarelor. Greşit: vasele de sânge se găsesc în dermă, adică sub suprafaţa pielii. Totuşi, dacă pe gambe există vene „la vedere”, indicat ar fi să se evite ceara încălzită pe foc, pentru că prea multă căldură provoacă vasodilataţia.
Avantaje. Picioarele rămân netede timp de 2-3 săptămâni. Şi, cu cât foloseşti mai mult ceara, cu atât firele de păr se răresc mai mult. Dezavantaje. Lasă pielea iritată câteva ore. În plus, ceara are un efect exfoliant şi, dacă pielea este bronzată, lasă pete deschise la culoare. Mod de utilizare. Ceara caldă va fi întinsă pe o suprafaţă mică de piele, în sensul creşterii firului de păr. Se lasă să se răcească un pic şi se smulge cu o mişcare fermă, în sensul invers creşterii firului. Bine de ştiut. Dacă te epilezi în timpul perioadei menstruaţiei, când activitatea rădăcinii este încetinită, vei avea rezultate mai de durată. În acelaşi timp, perioada care precede fluxul menstrual este mai puţin indicată pentru că e aceea în care suntem mai sensibili la durere, iar operaţiunea devine un chin. După epilare, este indicat să a plici o cremă astringentă pe bază de oxid de zinc. Nu sunt, în schimb, indicate produsele pe bază de alcool care ar putea înroşi sau deshidrata pielea. Evită ceara dacă pielea este deja iritată.
Pentru axile, spuma
Ridică braţele, fără probleme. Trucuri şi secrete, hidratante şi emoliente pentru o depilare rapidă şi delicată. Axilele sunt una din zonele cele mai delicate de epilat. Iată de ce metoda cea mai potrivită este folosirea unei spume depilatoare sau a unei spume. Este vorba de formule delicate, îmbogăţite cu substanţe emoliente, cum ar fi aloe vera, vitamina E, uleiul de migdale sau germeni de grâu. Avantaje. Simplă şi rapidă, ideală şi pentru retuşuri, spuma poate fi folosită des şi datorită formulei sale delicate. Dezavantaje. Firele de păr cresc rapid, în 4-5 zile. Iar dacă sunt prea dese, probabil că va mai fi necesară repetarea operaţiunii. Mod de utilizare. Spuma va fi întinsă în strat uniform, pe toată zona pe care există fire de păr. Aşteaptă să acţioneze (cât e indicat pe ambalaj), apoi clăteşte din abundenţă, mai întâi cu apă călduţă, iar apoi cu apă rece pentru a calma eventualele iritaţii. Bine de ştiut. Umezeşte zona cu un pic de apă înainte de a aplica spuma, pentru a nu usca prea mult pielea. Dacă firele sunt prea lungi, „tunde-le” cu forfecuţa, pentru a te asigura că vor fi acoperite în întregime de spumă. În caz de iritaţie, clăteşte imediat zona respectivă şi aplică peste ea o cremă calmantă.
Zonă delicată, mijloc de epilare delicat. Alege crema pentru a nu avea probleme. Crema epilatoare conţine substanţe care acţionează „atacând” chimic cheratina, principala structură a firului de păr, dar nu şi rădăcina. Motiv pentru care firul va creşte iar peste câteva zile. Avantaje. Este un sistem practic şi economic care lasă pielea catifelată şi hidratată. Folosită vreme îndelungată, face ca firele să fie mai rare. Dezavantaje. Crema poate provoca iritaţii şi, dacă nu este întinsă perfect, rezultatul nu va fi întotdeauna impecabil. Mod de utilizare. Întinde pe pielea umedă un strat abundent de cremă. Las-o să acţioneze cât timp e nevoie, dar niciodată mai mult de opt minute. Îndepărtează produsul cu spatula, iar apoi clăteşte cu apă. Deseori, firele mai rezistente trebuie îndepărate cu o acţiune mai decisă: ideal ar fi să faci această operaţiune cu un burete aspru. Bine de ştiut. Aceste creme conţin deseori o substanţă agresivă, nu numai pentru fir, cât şi pentru unghii şi piele. |nainte de a folosi o cremă de acest gen pentru prima dată, încearc-o mai întâi pe o braţ. Testul te va ajuta şi să identifici timpul în care firul de păr e atacat (variază între 3 şi 8 minute). După epilare, lasă zona să respire. Ideal ar fi să te epilezi seara, pentru a evita problemele. Pentru a restabili Ph-ul propriu pielii, foloseşte după epilare un săpun cu un Ph acid (între 3 şi 5,5) şi lasă să treacă cel puţin o săptămână între o epilare şi alta.
Pentru faţă, ceara rece
Poţi fi liniştită: femeia cu mustaţă nu e idealul nimănui în viaţă. Descoperă câteva trucuri pentru un chip neted ca un fund de bebeluş. Dacă pilozitatea pe faţă este foarte mare, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să te adresezi unui medic, care va stabili dacă acest inestetism are la bază cauze hormonale, care se pot rezolva cu ajutorul medicamentelor. Între timp, pentru a elimina firele de păr nedorite, poţi folosi benzile cu ceară rece. Avantaje. Ceara rece este rapidă, dă rezultate profesionale şi răreşte firele de păr. Este de preferat decolorării, care dă un efect de „mustaţă aurie”. Dezavantaje. Este un pic dureroasă, lasă pielea iritată şi ai nevoie de un pic de practică pentru a o folosi fără nici o problemă. Mod de utilizare. Benzile trebuie încălzite un pic, între palme, înainte de folosire. Apoi, trebuie „lipite” bine de pielea de deasupra buzei şi se smulg energic, în sensul invers creşterii firului de păr. Bine de ştiut. Înainte de epilare, pentru a evita apariţia coşurilor, aplică pe zona respectivă o soluţie dezinfectantă nonOalcoolică. După tratament, masează pielea cu un antiiritant.