Dacă sunteți adeptele unui stil de viață sănătos care pun accent pe o nutriție BIO, echilibrată și lipsită de excese alimentare, probabil că veți dori să evitați o parte din preparatele tradiționale servite la masa de Crăciun.
Astăzi am pregătit pentru voi două alternative delicioase pe care le puteți pregăti de sărbători, utilizând exclusiv alimente BIO.
Salată de creveți cu mango
Ingrediente: 2 fructe de mango 1 avocado 15-20 creveți decorticați ½ praz 2 căței de usturoi ulei de masline chilli lime miere
Mod de preparare: Pentru dressing: mixați uleiul de măsline, cu 2 linguri de zeamă de limeta, 1 cățel de usturoi, chilli și 1 lingură miere. Separat, se trag la tigaie în unt creveții, iar mango, avocado și prazul se vor tăia cubulețe. Amestecați toate ingredientele astfel încât aromele să se întrepătrundă. Lăsați la rece cel puțin 1 oră înainte de servire.
Mod de preparare: Încingeți cuptorul la 200 grade C. Ungeți păstrăvul cu puțin ulei de măsline și condimentați cu sare și piper pe dinăuntru și pe dinafară. Amestecați feniculul, pătrunjelul cu ulei de măsline, lămâie și un praf de sare. Cu o parte din compoziție umpleți păstrăvul, iar cealaltă parte puneți-o în tavă, peste care așezați peștele înainte de a-l introduce la cuptor. Presărați câteva roșii cherry și felii de lămâie.