Micul dejun îngraşă sau slăbeşte?

.

Riscul de obezitate este de 5 ori mai mare la persoanele care nu iau micul dejun.
Unii spun că micul dejun îngraşă, alţii, din contra, că te ajută să slăbeşti mai uşor. Noi îţi prezentăm cele două teorii şi îţi spunem ce şi cât trebuie să mănânci dimineaţa ca să ai silueta dorită.

Din lipsă de timp, chef sau de teamă să nu acumulezi prea multe calorii, probabil nu iei zi de zi micul dejun. Toţi nutriţioniştii sunt însă de acord că micul dejun e foarte important. Discuţia porneşte abia de la cât şi ce mâncăm de dimineaţă.

Metabolismul face diferenţa

1. Marea majoritate a nutriţioniştilor susţine că e bine să mănânci cât mai mult dimineaţa şi cât mai variat. În acest moment al zilei organismul se încarcă cu vitamine, minerale, proteine şi fibre şi îşi asigură energia pentru întreaga zi. Poţi consuma astfel lactate cu cereale, ouă, fructe, legume, dulceaţă etc. Odată ce ai mâncat bine dimineaţa, pofta de a lua gustări peste zi va scădea considerabil.

2. Specialiştii care susţin că micul dejun îngraşă îşi sprijină teoria pe faptul că persoanele cu un metabolism lent au o activitate metabolică extrem de scăzută dimineaţa, iar un mic dejun copios poate îngrăşa. Nici ei nu recomandă să se sară peste această masă, ci doar să se consume fructe şi legume la micul dejun.

Prin urmare, obişnuieşte-te să mănânci de dimineaţă, deoarece micul dejun nu poate fi înlocuit de nicio altă masă din zi. Consumă mai mult fructe, dacă medicul îţi spune că ai un metabolism lent, dacă nu, poţi transforma micul dejun în cea mai îmbelşugată masă a zilei. Dacă ai copii, ai grijă ca aceştia să nu sară sub nicio formă peste masa de dimineaţă.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton