De Crăciun, uimeşte-ţi familia şi invitaţii cu un tort special. Iată reţeta:
Ingrediente pentru tortul de Crăciun
►1 blat rotund de 25 cm de tort gata preparat
► 25 ml gem de caise
► 400 g marţipan
► zahăr, pentru pudrat
► 400 g glazură din fondant
Steluţe de ciocolată:
► 200 g ciocolată albă de menaj
► 125 ml cristale colorate de zahăr
► biluţe argintii
► o panglică de organza
Cum se prepară tortul special de Crăciun
► Se nivelează blatul, cu un cuţit, ca să fie perfect plat, apoi se pune pe un platou. Se încălzeşte gemul şi se lasă să se răcească, apoi se întinde uşor pe suprafaţa blatului.
► Se întinde marţipanul care a fost presărat în prealabil cu zahăr. Imediat ce marţipanul e întins şi rulabil, se întinde cu făcăleţul până formează un cerc cât blatul.
► Se rulează marţipanul pe făcăleţ, apoi se desprinde pe partea de sus a tortului, ca să se suprapună perfect. Se unge suprafaţa cu apă călduţă.
► Se rulează la fel şi glazura fondantă şi se întinde pe mar-ţipan. Se netezesc marginile.
► Se pun steluţele lipite cu ciocolată topită şi biluţele. Se leagă cu o fundă de organza.
Crezi sau nu, poti termina o masa si cu un tort de post!