Chiftele de post. 2 reţete simple şi gustoase

.

Învaţă să faci chiftele de post – un aperitiv sau fel principal delicios şi uşor de preparat. Iată trei reţete rapide.

Chiftele de post cu vinete

Ingrediente
1 vânătă de dimensiuni medii, curăţată de coajă şi tăiată cubuleţe
1 ceapă mică tăiată mărunt
2 căţei de usturoi tăiaţi mărunt
1 cană pesmet
1-2 linguri făină
oregano
pătrunjel
sare
ulei pentru prăjit
Mod de preparare
Se căleşte ceapa câteva minute. Se adaugă usturoiul şi se mai căleşte puţin. Se adaugă vânăta taiată cubuleţe şi se lasă aproximativ 15 minute pe foc. Se lasă la răcit, apoi se amestecă la blender vânăta cu ceapa şi usturoiul, pesmetul, făina, verdeaţa şi sarea.
Din compoziţie se formează chiftele la dimensiunea dorită, care se prăjesc în ulei timp de 4-5 minute.

Chiftele de post cu cartofi

Ingrediente
1 kilogram cartofi fierţi în coajă
1/2 kilogram ciuperci fierte
câteva linguri făină
2 căţei usturoi
mărar
sare
piper
ulei pentru prăjit
Mod de preparare
Cartofii fierţi se curăţă de coajă şi se pasează. Se amestecă cu ciupercile fierte tăiate în bucăţi cât mai mici. Se adaugă usturoiul pisat, făina, mărarul, sarea şi piperul şi se amestecă bine. Se formează chiftele care se dau prin făină apoi se prăjesc în ulei. Se scot pe şerveţele absorbante şi se lasă până se scurge uleiul.
Foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton