De Sărbători, toată lumea bea vin roşu la friptura de porc, la sarmale şi la caltaboş. Deşi mulţi fac excese şi ajung la spital, vinul roşu, consumat moderat, este benefic pentru organismul uman. Iată câteva din beneficiile vinului roşu asupra organismului.
Resveratrolul din vinul roşu, cel mai puternic antioxidant natural
Statisticile au arătat că resveratrolul din struguri este cea mai puternică substanță antioxidantă cunoscută până în prezent, care are efecte benefice pentru organism mai mari de 50 de ori decât Vitamina E, de 20 de ori decât Vitamina C și de 5 ori decât beta-carotenul.
Resveratrolul din struguri roșii franțuzești poate ajută organismul să lupte împotriva îmbătrânirii celulelor prin combaterea radicalilor liberi din corp.
Resveratrolul din vinul roşu nu numai că ne întărește imunitatea pentru a face față răcelilor, dar contribuie și la:
o reducerea riscului apariției bolilor cardio-vasculare cu 30-50% o încetinirea cu 50% a sporirii celulelor cancerigene o menținerea fermității și elasticității pielii, și împiedicarea îmbătrânirii premature o îmbunătățirea capacității memoriei o creșterea imunității organismului împotriva stresului o îmbunătățirea vederii o adjuvant în cazul unor afecțiuni precum Alzheimer, Hungtington și Parkinson. Citeşte mai multe despre beneficiile vinului roşu asupra organismului pe pagina următoare!