Plăcinta cu mere este desertul ideal în timpul postului. Uite cum să o prepari după o reţetă simplă!
Ingrediente pentru plăcinta cu mere de post
300 grame biscuiţi de post simpli
5-6 mere
200 grame margarină
1 cană zahăr
scorţişoară
Cum se prepară plăcinta cu mere de post
Se topeşte la bain marie o treime din cantitatea de margarină. Între timp, se fărâmiţează biscuiţii. Când se topeşte margarina, se lasă puţin la răcit, apoi se amestecă bine cu biscuiţii. Se aşază compoziţia în tavă şi se bagă la cuptor pentru câteva minute.
Între timp, merele se curăţă de coajă, se taie în două, se scot cotoarele, apoi se taie felii subţiri. Acestea se aşază peste blatul scos din cuptor, aşa încât să nu rămână spaţii libere.
Se topeşte şi restul de margarină şi se toarnă peste mere în strat egal. Zahărul se amestecă cu scorţişoara apoi se presară şi ele pe mere. Se lasă la cuptor în jur de 20 de minute sau până se întăreşte blatul, iar merele se înmoaie.