Bacterie foarte periculoasă și rezistentă la antibiotice, descoperită într-o piscină din Tulcea

.

O bacterie rezistentă la antibiotice, foarte periculoasă pentru oameni și animale, a fost descoperită într-o piscină din Murighiol, județul Tulcea.

Au fost observate probleme și în alte piscine, din cauza cantităților de clor, activitatea acelor unități fiind oprită temporar de către comisarii de la Protecția Consumatorului, iar proprietarii au fost amendați, conform Mediafax, citat de Digi24.

Într-o piscină a fost descoperită bacteria Pseudomonas aeruginosa, o bacterie foarte periculoadă atât pentru oameni, cât și pentru animale, fiind rezistentă la antibiotice. Bacteria Pseudomonas aeruginosa poate provoca pneumonie și infecții ale sângelui.

Reprezentanții ANPC au anunțat pe Facebook următoarele:

„Abaterile constatate de comisarii ANPC au fost:

– nerespectarea parametrilor fizico-chimici prevăzuti de OMS 994/2018, respectiv clor rezidual liber determinat de sub 0,3 mg/L, iar ph-ul apei peste 8,2;

– ultimul buletin de analiză al apei din piscină, în posesia căruia operatorul economic a intrat în seara zilei de 16.08.2021, indicând prezența bacilului piocianic (pseudomonas aeruginosa), în valoare de 9 UFC/100 ml, față de 0 UFC/100 ml, obligatoriu.

Citește și: Ce poți face în caz de insolație?

Citește și: Virusul Marburg, descoperit în Africa de Vest. O persoană a decedat și alte 155 au intrat în carantină

Citește și: Primul caz de infectare cu virusul West Nile în România

Citește și: Cum se prepară o salată de vinete dietetică. Reteța Mihaelei Bilic

Protecția Consumatorilor a și amendat pe cei responsabili:

Au fost aplicate 2 amenzi contravenționale, în valoare de 35.000 lei, la care s-au adăugat măsuri complementare de oprire temporară a prestării serviciilor la piscina și a utilizării toboganelor, până la remedierea deficiențelor (refacerea și prezentarea echipelor de control a unor analize corespunzătoare și a documentelor necesare toboganului), cu propunere de închidere temporară a unității pe o durată de cel mult 6 luni.

Foto – 123rf.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton