E greu să ţii postul Crăciunului fără să mănânci ceva dulce din când în când. Îţi propunem o reţetă de negresă de post delicioasă, sănătoasă şi uşor de făcut.
Această negresă de post se face repede, necesită puţine ingrediente şi este mai sănătoasă decât alte prăjituri. Iată cum se face!
Ingrediente pentru negresa de post
• 1/2 cană margarină vegetală
• 3/4 cană zahăr
• 2 linguri seminţe de in
• 6 linguri apă
• 1 linguriţă esenţă de vanilie
• 1 linguriţă rasă praf de copt
• 1 praf sare
• 1/2 cană cacao
• 3/4 cană făină
• nuci, alune, bucăţi de ciocolată (opţional)
Cum se prepară negresa de post
1. Se încălzeşte cuptorul la 90 de grade.
2. Se ia o formă de brioşe şi se unge cu margarină.
3. Într-un bol se amestecă făina de in cu apa şi se lasă cinci minute.
4. Margarina se topeşte la microunde sau la bain-marie, apoi se adaugă zahărul, vanilia, praful de copt, sarea, cacao şi făina de in amestecată cu apă. Se amestecă bine. La final, se adaugă făina, apoi nucile, alunele sau bucăţile de ciocolată (opţional).
5. Se pune compoziţia în formele de brioşe aşa încât să fie trei sferturi pline. Se lasă la cuptor aproximativ 20 de minute.
Foto: Shutterstock